Банкова відповіла місії МВФ на закиди щодо законопроекту про Антикорупційний суд

 

Президентський проект закону про Вищий антикорупційний суд розроблено відповідно до Конституції та згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії.

Про це йдеться в коментарі прес-служби адміністрації президента України, який поширеному у відповідь на лист представника МВФ.

На Банковій заявляють, що сьогодні проект закону перебуває у Верховній Раді, тому “всі дискусії щодо тих чи інших норм мають відбуватися в рамках правового поля в українському парламенті”.

Також в АП вказали на те, що президент Петро Порошенко неодноразово підкреслював, що керівництво держави має політичну волю для створення незалежного Антикорупційного суду.

Як відомо, 15 січня “Європейська правда” повідомила, що Міжнародний валютний фонд в листі голови місії МВФ в Україні Рона ван Родена на ім’я голови адміністрації президента Ігоря Райніна офіційно поінформував українську владу про те, що ухвалення президентського законопроекту “Про Вищий антикорупційний суд” у його нинішній редакції означатиме порушення Києвом своїх зобов’язань перед міжнародними партнерами. Видання зазначає, що загалом у документі – дев’ять системних зауважень.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна