Сеанси на передовій: фонд “Повернись живим” показує “Кіборгів” бійцям АТО

 

У зоні АТО відбуваються покази фільму “Кіборги” Ахтема Сеїтаблаєва для українських військових.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила Олена Максименко – працівниця фонду “Повернись живим”, який організовує сеанси на передовій і в прифронтовій зоні, починаючи з 12 січня.

Стрічку вже побачили бійці 79-ї і 25-ї бригад ЗСУ, а також бійці Української добровольчої армії.

“В різних залах та умовах, в бліндажах, де розриви у кадрі переплітаються з “гупанням” ворожого СПГ та стрілкотнею. Різні обличчя і реакції на картину, котра, тим не менш, однозначно не лишає байдужим”, – написала Олена Максименко на ФБ-сторінці “Повернись живим”.

“Флешку з фільмом доводиться оберігати, (…) адже після кожного показу не бракує охочих спробувати вициганити копію для себе “і для пацанів, котрі на виїзді”, – додала вона.

За словами волонтерки, в неділю, 14 січня, до міста Костянтинівка на Донеччині прибув режисер “Кіборгів” Ахтем Сеїтаблаєв, аби особисто представляти свою роботу.

14 січня триває показ для десантників 95-ї окремої десантно-штурмової бригади у Слов’янську.

“Символічно, що показ відбувається у кінотеатрі, де ще не залатані сліди прильотів, коли у місті ще точилися бої. У стелі дірка, зала не опалюється, але у ній – аншлаг і атмосфера гаряча. Адже серед глядачів присутні реальні “кіборги” – учасники боїв за Донецький аеропорт”, – розповіла Максименко.

Читайте також:
Сценарист “Кіборгів” розповіла, що увійде в чотирисерійну телеверсію

Поки що немає жодних домовленостей на прокат “Кіборгів”
за кордоном, – Держкіно

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна