Сценарист “Кіборгів” розповіла, що увійде в чотирисерійну телеверсію

 

У чотирисерійному серіалі “Кіборги”, який у 2018 році покаже телеканал “1+1”, буде більше побутових деталей, ніж у повнометражному фільмі, чіткіший сюжет і конкретніші лінії кожного з героїв.

Про це розповіла сценаристка стрічки Наталія Ворожбит у програмі “Фронт” каналу UMN, відповідаючи на запитання “Новинарні“.

Як відомо, сценарій “Кіборгів” від початку був розрахований на 4 серії. Уже в процесі його було скорочено до повного метру, проте це не означає, що решту матеріалу втрачено.

Повнометражна версія, яку демонстрували в кінотеатрах, триває 1 годину 53 хвилини. Загалом же було відзнято майже 4 години.

Що ж ми побачимо на телеекрані такого, чого нам не показали в кінотеатрі?

За словами Ворожбит, певні події відбуваються вже після загибелі Серпня.

Повернення Мажора в аеропорт досить довге, це вже при монтажі так скорочено вийшло… Мені не хотілося закінчувати смертю – хотілося подивитися на Мажора, як він зміниться. Адже смерть Серпня – це не кінець. Це просто урок. Тому що коли ти втрачаєш те, що по-справжньому любиш – тільки тоді усвідомлюєш, що втратив”, – зазначила сценаристка.

Макар Тихомиров – виконавець головної ролі “Мажора”. Фото: Медіаняня

“За кожним із героїв стоїть історія. У повній версії вони значно більше розкриваються, у кожного є своя лінія. Зокрема, лінія з дівчиною Мажора“, – пояснила Ворожбит.

Так авторка сценарію прокоментувала листування Антона Ясинського “Мажора” з коханою, показане в повнометражному фільмі лише кількома кадрами.

Про те, що в повнометражній версії довелося скоротити жіночі лінії, раніше казав і режисер Ахтем Сеїтаблаєв.

Заспокоїла авторка сценарію і тих критиків, яким у фільмі дещо бракувало воєнного побуту. У серіалі побутових ситуацій обіцяють набагато більше, зокрема з туалетом та ін.

“Окрім того, в повній версії більш чітка сюжетна складова. Мені здається, історія трохи постраждала від скорочення”, – зізналася Ворожбит.

Наталія Ворожбит на знімальному майданчику фільму “Кіборги”. Фото: УП.Життя

Також, за її словами, в чотирисерійній версії буде показана окрема “лінія зі снайпером” (імовірно, мається на увазі вбивця Серпня?).

Водночас, як розповіла сценаристка, у фільмі є кілька сцен, яких у початковому сценарії не було.
Так, режисерськими імпровізаціями Сеїтаблаєва є огорнута прапором дівчинка, яка тримає патріотичний малюнок у Пісках під час виїзду військових в аеропорт, а також сцена з капеланом у виконанні міністра культури Євгена Нищука.

Нагадаємо, прокат “Кіборгів” у кінотеатрах почався 7 грудня і триває досі. Касові збори фільму наближаються до 17 млн. грн. (при бюджеті 48 млн.).

Читайте також:
“Кіборги”: найсильніше українське кіно часів Незалежності.
ВІДГУК “
НОВИНАРНІ

“Кіборги” побили рекорд касових зборів для українських фільмів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна