“Кіборги” побили рекорд касових зборів для українських фільмів

 

Стрічка режисера Ахтема Сеїтаблаєва “Кіборги”, яка розповідає про воєнні дії в Донецькому аеропорту восени 2014 року, встановила рекорд для українських фільмів у вітчизняному прокаті за касовими зборами.

Про це повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

“Фільм «Кіборги» встановив новий рекод для національних фільмів у вітчизняному прокаті за касовими зборами в перший вікенд – 8 186 701 гривень! Вітаю всіх, хто зробив цей результат можливим!” – написав Іллєнко у “Фейсбуці” в понеділок, 11 грудня.

ОНОВЛЕНО. За касою першого вікенду в Україні “Кіборги” перегнали фільми “Дюнкерк” (7 919 845 грн.) та “Лють” (5 387 648 грн.).

Фільм за ці дні побачило 106 350 глядачів, повідомили “Новинарні” в прес-службі проекту.

“Дуже приємно, що наш фільм побачило так багато глядачів, це означає, що в рамках соціальної ініціативи #ЯНебайдужий ми перерахуємо у Фонд “Повернись живим” 531 750 грн. Попереду ще кілька тижнів прокату, тож запрошуємо всіх у кінотеатри на фільм “Кіборги”, – сказала продюсер Іванна Дядюра.

Як повідомляла “Новинаря”, “Кіборги” стартували в прокаті 7 грудня.

Кошторис фільму – 48 млн. гривень, з яких половину виділила держава.

За словами продюсера стрічки Іванни Дядюри, для українського прокату випустили 158 копій (для порівняння: фентезі “Сторожова застава” – 149, кінокомедія “Дзідьо контрабас”– 154).

5 гривень з кожного придбаного квитка на фільм “Кіборги” будуть перераховані через фонд “Повернись живим” на допомогу сім’ям загиблих в боях за Донецький аеропорт.

“Кіборгів” планують показувати в країнах Балтії, Польщі та Канаді.

Читайте більше про фільм:
“Кіборги”: найсильніше українське кіно часів Незалежності.
ВІДГУК “
НОВИНАРНІ

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.