Затриманого екс-“міністра” з Криму Михальчевського арештували на місяць

 

Колишній окупаційний “міністр охорони здоров’я Криму” Петро Михальчевський, якого підозрюють у державній зраді, рішенням суду отримав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на один місяць.

Як передає “Новинарня” з посиланням на канал “Еспресо”, таку санкцію затриманому визначив 8 січня суд у Херсоні.

Нагадаємо, СБУ виявила у Києві екс-“міністра” Криму Михальчевського і 5 січня провела обшук у його орендованому помешканні.
Прокуратура АК Крим підготувала для чиновника повідомлення про підозру у державній зраді. Михальчевському інкримінується ст. 111 КК України, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Петро Михальчевський був “міністром охорони здоров’я Криму” з березня до червня 2014 року після анексії Криму Росією. Згодом окупаційна влада звинуватила його в участі у корупційних схемах, після чого посадовець написав заяву про відставку за власним бажанням.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна