Головуюча в ЄС Болгарія підтримує продовження санкцій проти Росії

 

Посол Дімітар Цанчев – постійний представник Болгарії, яка прийняла головування в ЄС, заявив, що Софія буде дотримуватися принципів, ухвалених Радою Євросоюзу стосовно санкцій проти Росії, і наразі умов для їх скасування для Росії немає.

Про це він сказав у понеділок, 8 січня, в Брюсселі, відповідаючи на запитання УНІАН стосовно того, яку політику провадитиме болгарське президентство щодо санкцій для РФ, враховуючи, що президент цієї держави висловлюється щодо зняття економічних санкцій з Росії.

“Ми будемо притримуватися п’яти принципів щодо відносин з Росією, які були схвалені Радою у березні 2016 року. Важливою умовою для зміни відносин ЄС з Росією є повне виконання Мінських домовленостей всіма сторонами конфлікту. Зараз ця умова не виконана”, – сказав Цанчев.

Посол наголосив, що ЄС “наполягає на тому, щоб Росія поважала міжнародне право”.

Також Дімітар Цанчев зазначив, що в Брюсселі розраховують на нормандський формат виконання Мінських домовленостей.

“Відведення важкого озброєння від контактної лінії є абсолютно необхідним”, – наголосив він.

При цьому посол висловив готовність болгарського президентства працювати над покращенням відносин з РФ в разі зміни ситуації. “Але зараз для цього умов немає”, – додав Цанчев.

Як відомо, Болгарія з 1 січня вперше після вступу в Європейський Союз прийняла головування у Раді ЄС.
Протягом другої половини 2017 року Раду ЄС очолювала Естонія.

Читайте також:
Італія прийняла від Австрії головування в ОБСЄ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна