Екс-“міністра” з Криму Михальчевського ще не затримували, але готують підозру

 

Прокуратура Автономної Республіки Крим готує повідомлення про підозру у державній зраді так званому “екс-міністру охорони здоров’я Криму” Петру Михальчевському.
Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу для нього у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури АР Крим Тетяна Тихончик в коментарі “Українській правді”.

“У місці перебування у Києві колишнього так званого “міністра охорони здоров’я Криму” Петра Михальчевського співробітниками Служби безпеки України проводився обшук”, – сказала Тихончик, зазначивши, що поширена окремими представниками влади та ЗМІ інформація щодо затримання громадянина не відповідає дійсності.

Під час обшуку, за словами речниці прокуратури, у Михальчевського були вилучені паспорт громадянина РФ, „службове посвідчення” за підписом Сергія Аксьонова та інші документи, що підтверджують його співробітництво з окупаційною владою Криму.

“Вживаються усі заходи для притягнення його до кримінальної відповідальності за ст. 111 КК України (державна зрада)”, – повідомила Тихончик.
Вона додала, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Як інформувала “Новинарня“, СБУ виявила в Києві колишнього призначеного окупантами “міністра охорони здоров’я республіки Крим” Петра Михальчевського і провела обшук у місці його проживання.
Петро Михальчевський був так званим “міністром” з березня по червень 2014 року. Згодом окупаційна влада звинуватила його в участі у корупційних схемах, після чого Михальчевський написав заяву про відставку за власним бажанням.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна