У зоні АТО пройшли навчання вертолітників з ураженням цілей. ФОТО

 

Напередодні Нового року на одному з полігонів в районі АТО пройшли навчання вертолітників армійської авіації Сухопутних військ ЗС України.
Екіпажі гелікоптерів Мі-8МТ та Мі-24 відпрацьовували польоти парами та інші навчально-бойові завдання, повідомляє прес-центр штабу операції.

“На даний час вертольоти армійської авіації в районі АТО виконують транспортно-евакуаційні завдання: транспортування поранених, доставка особового складу, перекидання вантажів тощо”, – зазначили в прес-центрі.

За маневрами спостерігав командувач сил антитерористичної операції на території Донецької і Луганської областей генерал-лейтенант Михайло Забродський.

За легендою навчань, група диверсантів на малогабаритних надводних човнах намагалася висадитися на берег. Завдання чергової ланки вертолітників було не допустити висадки противника та знищити.

Екіпажі вертольотів Мі-8МТЮ, використовуючи кулеметне озброєння, заходили на ціль. Їх корегували авіаційні навідники, які також вдосконалили власні навички.

Новинкою навчань стало застосування пари бойових вертольотів Мі-24, які прибули у визначений район за сотні кілометрів з оперативних аеродромів за викликом авіанавідника.

Фото: прес-центр штабу АТО

Як зазначив керівник АТО Забродський, “всі завдання були виконані, а цілі уражені”.

Читайте також:
НП на навчаннях “Захід-2017”: російський вертоліт випустив ракету
по глядачах. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна