З початку “різдвяного перемир’я” в СЦКК нарахували 39 обстрілів українських позицій

 

За тиждень так званого “різдвяного перемир’я”, що почалося 23 грудня, українська сторона Спільного центру контролю і координації нарахувала майже 40 обстрілів з боку бойовиків “ДНР/ЛНР”.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці прес-центру штабу АТО ввечері в суботу, 30 грудня.

“Із 00.00 годин 23 грудня 2017 року – з моменту оголошення безстрокового припинення вогню – українською стороною СЦКК зафіксовано 39 обстрілів НЗФ ОРДО/ОРЛО позицій підрозділів ЗС України в зоні проведення АТО, у тому числі 10 – із застосуванням озброєнь, заборонених Мінськими домовленостями”, – зазначили в центрі.

“Найгарячіше було на Луганському напрямку. Так, за зазначений період терористи незаконних збройних формувань ОРЛО вели обстріли позиції наших захисників із 82-мм мінометів в районі населеного пункту Луганське – 4 рази (зафіксовано 35 розривів мін), населеного пункту Кримське – 1 раз (зафіксовано 26 розривів мін) та населеного пункту Світлодарськ – 1 раз (зафіксовано 3 розриви мін).

Не припинялись обстріли і на Донецькому напрямку, де за цей же період було здійснено представниками НЗФ ОРДО 4 мінометні обстріли по позиціях наших військових, у тому числі із застосуванням міномету 120-го калібру в районі населеного пункту Павлопіль (зафіксовано 5 розривів мін) та 82-мм мінометів в районі населеного пункту Талаківка та шахти «Бутівка» (зафіксовано по 2 розриви мін)”, – зазначає УС СЦКК.

“Упродовж минулого тижня НЗФ ОРДО/ОРЛО активно застосовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети вздовж всієї лінії розмежування.

Обстрілів позицій наших військових із артилерії великих калібрів, у тому числі реактивних систем залпового вогню, та танків українською стороною СЦКК не зафіксовано.

За цей період значно активізувалась ворожі снайпери НЗФ ОРДО/ОРЛО (зафіксовано 7 випадків). Так, снайперських атак зазнали наші військові в районі населених пунктів Золоте (Луганський напрямок), Авдіївка, Новолуганське, Павлопіль, Верхньоторецьке та шахта «Бутівка» (Донецький напрямок)”, – сказано в повідомленні.

Українська сторона СЦКК пов’язує ведення провокативних обстрілів позицій підрозділів ЗС України з боку НЗФ ОРДО/ОРЛО з намаганням спровокувати вогонь у відповідь та перекласти з себе відповідальність за порушення «новорічного перемир’я».

Українська сторона СЦКК наголошує: “підрозділи ЗС України у районі проведення АТО на території Донецької та Луганської областей безумовно дотримуються Мінських домовленостей та забезпечують виконання усіх заходів щодо дотримання режиму «тиші» по всій лінії розмежування сторін на сході України, незважаючи на брудні провокації проросійських терористичних військ”.

Читайте також:
Доба АТО: шість обстрілів, ще один загиблий

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна