Звільненим з полону виплатять по 100 тис. грн., – Мінсоц

 

Кожному звільненому українському заручнику виплатять по 100 тисяч гривень і зарахують час перебування у заручниках до трудового стажу.

Про це на брифінгу 28 грудня заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

“Наша пропозиція буде в тому, щоб надати кожному з тих, кого вчора звільнили, по 100 тис. грн. Період, коли людина незаконно утримувалася бойовиками, буде зараховано в трудовий стаж. Якщо військовослужбовець потрапив у полон, цей термін йому зараховують як учаснику бойових дій – у потрійному варіанті”, – сказав Рева, якого цитує “Прямий” канал.

Міністр також зазначив, що звільненим із полону українцям надаватимуть й інші види соціальної допомоги.

“Нами підготовлений проект постанови про надання матеріальної допомоги кожному з тих, хто звільнений. Зараз на місця йдуть мої доручення, щоб кожне управління соціального захисту за адресою вивчило потреби цих людей: у когось – працевлаштування, в когось – реабілітація, комусь треба полікуватися.
Ми все це вивчаємо і одразу починаємо з ними працювати. Кожна людина має відчувати, що повернулася додому і країна не просто зустріла її квітами у забула, а ще й повертає їх до мирного життя”, – додав Андрій Рева.

Як інформувала “Новинарня“, в середу, 27 грудня, біля Горлівки відбувся великий обмін полоненими й утримуваними особами між Україною й ОРДЛО. Було звільнено 74 особи, які перебували в полоні на непідконтрольних територіях Донбасу, із них в Україну виїхали 73 людини (зокрема 32 військовослужбовці). У свою чергу Україна передала на Донбас 233 особи.

Читайте також:
“Скільки “Слава Україні!” Горлівка не чула давно”.
Ірина Геращенко описала подробиці звільнення заручників на окупованій території

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна