Порошенко й Меркель обговорили перемир’я на Донбасі й обмін з ОРДЛО

 

Президент Петро Порошенко в п’ятницю, 22 грудня, провів телефонну розмову з Канцлером ФРН Ангелою Меркель.
Про це повідомила прес-служба Банкової.

Глава держави подякував за рішення про продовження дії санкцій ЄС проти Росії на наступні шість місяців.

Сторони висловили серйозне занепокоєння у зв’язку із ескалацією Росією та підтримуваними нею бойовиками ситуації на Донбасі, зокрема зростаючою кількістю обстрілів як позицій військових, так і цивільних населених пунктів.

Петро Порошенко та Ангела Меркель підтримали домовленість, досягнуту в рамках останнього засідання Тристоронньої контактної групи 20 грудня, щодо всеосяжного, сталого і безстрокового режиму припионення вогню з опівночі 23 грудня у зв’язку із різдвяними та новорічними святами.

Лідери України та Німеччини висловили жаль з приводу рішення Росії про одностороннє виведення її представників зі складу Спільного центру контролю та координації припинення вогню на Донбасі. Вони також обговорили кроки, спрямовані на відновлення повноцінної роботи СЦКК.

Петро Порошенко та Ангела Меркель наголосили на важливості імплементації рішень, які призведуть до звільнення українських заручників до кінця року.

Президент України також поінформував канцлера Німеччини про розблокування процесу створення Антикорупційного суду в Україні.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні Меркель обговорила питання СЦКК з Володимиром Путіним.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна