ЄС офіційно продовжив санкції проти Росії

 

Рада Європейського Союзу пролонгувала економічні санкції проти Росії до 31 липня.

“21 грудня Рада ЄС продовжила економічні санкції, спрямовані проти окремих секторів російської економіки, до 31 липня 2018 року”, – йдеться в повідомленні.

Це рішення було прийняте після того, як на саміті ЄС президент Франції Еммануель Макрон і кацлерка Німеччини Ангела Меркель повідомили про стан виконання Мінських угод та констатували, що вони досі не виконані. Через це 14 грудня було прийняте політичне рішення про продовження санкцій.

У четвер, 21 грудня, Рада ЄС закріпила це рішення шляхом письмової процедури – відповідно до правил для всіх подібних рішень, одностайно.

Як відомо, ЄС запровадив економічні санкції проти РФ 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії, яка дестабілізувала ситуацію в Україні. Санкції спрямовані на фінансовий, енергетичний та оборонний сектори та сферу товарів подвійного призначення.
19 березня 2015 року тривалість санкцій пов’язали з повним виконанням Мінських угод, які повинні були бути виконані до 31 грудня 2015 року.
Оскільки цього не сталося, ЄС регулярно подовжує дію санкцій.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна