Лідери ЄС домовилися продовжити санкції проти Росії

 

Лідери країн Євросоюзу ухвалили політичне рішення продовжити економічні санкції щодо Росії через її агресію проти України.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на високопосадового європейського дипломата, відповідне рішення було ухвалено в четвер, 14 грудня, в рамках саміту ЄС у Брюсселі.

Це питання було розглянуте лідерами Євросоюзу першим під час робочої вечері.

Очікується, що рішення буде оформлено за письмовою процедурою наступного тижня.

Санкції залишаються прив’язані до виконання Мінських домовленостей.

“Важливе політичне рішення лідерів Євросоюзу продовжити економічні санкції проти Росії за порушення територіальної цілісності Украіни та небажання припинити гібридну агресію проти нашої держави. Гідна відповідь Москві за невиконання своїх зобов’язань та чіткий заклик до змін у політиці Кремля”, – так президент України Петро Порошенко прокоментував новину у “Фейсбуці”.

Як відомо, у 2014 року ЄС запровадив проти РФ економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори економіки. У березні 2015 року лідери ЄС вирішили пов’язати ці санкції з виконанням Мінських домовленостей.
Після цього ЄС неодноразово продовжував чинність цих санкцій на півроку. Термін дії існуючих обмежувальних заходів, подовжений попереднього разу, спливав би 31 січня 2018 року.

Читайте також:
ЄС послабив санкції проти Росії, погодивши купівлю
пального для місії ExoMars 2020

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна