У США схвалили ліцензію на продаж Україні легких озброєнь. Коментар Дереждепу

 

Державний департамент США схвалив експортну ліцензію для України на купівлю деяких легких озброєнь і стрілецької зброї у виробників США.
Про це повідомила прес-секретар Хізер Науерт, передає Reuters.

Ліцензія розповсюджується на зброю в таких категоріях, як напівавтоматична і автоматична вогнепальна зброя, аж до зброї калібру 50 одиниць. Вона також включає в себе бойові дробовики, глушники та військові приціли.

У Білому домі підтвердили, що цього місяця Держдеп затвердив комерційну ліцензію на експорт в Україну снайперських гвинтівок M107A1, боєприпасів та необхідних деталей і аксесуарів вартістю 41,5 мільйонів доларів.

Як показують записи Державного департаменту, Україна закуповувала невеликі кількості таких видів зброї протягом декількох років як до, так і після початку російської агресії.

Як сказала речниця Науерт, уряд США не продавав зброю безпосередньо київському уряду, а дозволив Україні купувати у виробників США.

“За попередніх двох адміністрацій, уряд США схвалював експортні ліцензії для України, тому тут нічого нового”, – пояснила вона.

Американські експортери можуть подати заявку на прямі комерційні ліцензії на продаж у будь-який час, і вони будуть розглянуті Держдепартаментом у кожному конкретному випадку, підкреслила речниця Держдепу.

Водночас про експорт протитанкових систем “Джавелін“, які просить український уряд, поки не йдеться.

Як повідомляла “Новинарня“, раінше Канада дозволила постачання летального зброї Україні.

Читайте також:
Американці вже продають Україні летальну зброю – гранатомети PSRL. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна