Генасамблея ООН закликала світ не визнавати Єрусалим столицею Ізраїлю

 

Генеральна асамблея ООН схвалила резолюцію, яка закликає держави світу не визнавати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Як повідомляє Washington Post, за прийняття документа проголосували 128 країн, проти – 9, утрималися – 35, відсутні – 21.

Зокрема, резолюцію підтримали всі постійні члени Радбезу ООН, крім США.

Як відомо, що раніше Єгипет вніс на розгляд Ради безпеки ООН проект резолюції, який передбачає засудження рішень країн щодо одноосібного визначення статусу Єрусалима. Під час голосування проект було заблоковано Сполученими Штатами.
Постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі назвала голосування за цю резолюцію образою.
У підсумку, США використали право вето, як заявила Гейлі, на захист суверенітету США і ролі Америки у близькосхідному мирному процесі.
При цьому резолюція була підтримана 14 членами Ради безпеки ООН, зокрема й Україною. 

6 грудня президент США Дональд Трамп оголосив про визнання Єрусалима столицею єдиного Ізраїлю і заявив про намір перенести до міста посольство США, яке перебуває в Тель-Авіві.
Рішення Вашингтона викликало хвилю обурення і засудження в арабському світі, а також спричинило зіткнення між палестинцями та ізраїльськими силовиками, в результаті чого загинули кілька людей.
У свою чергу мусульманські країни почали визнавати Єрусалим із його спірним статусом столицею Палестинської автономії.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна