Проти рекордного прапора в Києві: це прикмета країн третього світу, – Казанський

 

Денис Казанський
журналіст, блогер, переселенець з Донеччини

(FB)

Прочитав новину про те, як Кличко збирається встановити в Києві гігантський прапор за 50 млн. грн. Ну що сказати…

По-перше, подібні понти зазвичай люблять у країнах третього світу. Наприклад, найвищий прапор, занесений в книгу рекордів Гіннесса, встановлений в Таджикистані. Місцевий диктатор Рахмон не зміг побудувати сильну й ефективну економіку, але щоб злиденному народові було не так прикро, встановив гігантський цар-прапор. Тепер таджикам є чим тішитися.

По-друге, 50 млн. – це дорого для небагатої і воюючої країни.

Не буду писати банальності про хворих дітей, інвалідів війни і т. ін. Якщо вже ці гроші виділені на благоустрій, то й витратити їх потрібно на благоустрій, тільки на адекватний. У Києві ж із цим дуже погано. Можна привести до ладу якийсь розвалений пам’ятник архітектури, висадити нормальні дерева й чагарники на бульварі Тараса Шевченка замість лисих тополь, створити якийсь крутий громадський простір – є безліч варіантів.

Віталій Кличко начебто багато років прожив у найбільш передових і розвинених країнах, а рівень креативу в київського мера – як у якогось Туркменбаші.

Ну що це таке? Крутість країни не вимірюється величиною полотнища. Патріотизм проявляється в деталях, а не в примітивній показусі.

Сподіваюся, від цієї безглуздої затії відмовляться.

Читайте також:
У День соборності місто на Донбасі утворило найбільший “живий” прапор України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна