У День соборності місто на Донбасі утворило найбільший “живий” прапор України

 

Лисичанськ, що на Донбасі, встановили національне досягнення. Книга рекордів України зафіксувала це в категорії “Масові заходи. Розміри” – “Флешмоб-акція створення прапора України з аркушів паперу за участю найбільшої кількості дітей і на максимальній площі”.

Як повідомляє прес-служба Лисичанської міськради, “22 січня 2016 року учні загальноосвітніх шкіл №№ 12, 13, 27, 30 з нагоди Дня соборності України зібралися разом, символізуючи єдність і соборність нашої країни, Сходу і Заходу.
Всі учасники флешмоб-акції вишикувалися у формі прапора, створивши його “живий” образ, коли підняли над головою жовті та блакитні аркуші паперу”.

Організаторами проекту стали заступники директорів загальноосвітніх закладів з виховної роботи південної частині міста.
“Метою акції було виховання патріотизму в дітей Луганщини, соціальної громадянської активності, підняття національного духу братерства”, – йдеться в повідомленні.

Як інформує Оstrovok.lg.ua, в акції взяли участь 1215 дітей, незважаючи на те, що проводилася вона в канікулярний час.

Колектив учнів-учасників акції був нагороджений Дипломом Книги рекордів України.

Голова Луганської обласної військо-цивільної адміністрації Георгій Тука, який зараз перебуває на лікарняному й лікує ГРВІ, написав про рекорд лисичан у себе в “Фейсбуці”:
“Ось так!!! На жаль, мене не попередили про таку акцію. Якби знав, не зважаючи на хворобу, приперся би на візку…”

Читайте також:
День соборності:
коптер над мостом Патона і заперечення Порошенком ідеї федералізму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна