Директор Rothschild пояснив, чому Порошенко не зміг продати Roshen

 

Усі зацікавлені в купівлі компанії Roshen сторони відмовилися від цієї можливості через високий ризик та україно-російську кризу.

Про це заявив Джованні Сальветті – керуючий директор банківського будинку Rothschild, де Roshen перебуває у трасті – в інтерв’ю “Українській правді”.

Він зазначив, що банківський будинок зв’язався з усіма основними світовими гравцями, які працюють у кондитерському секторі – європейцями, північноамериканцями, азіатами, а також із деякими великими інвестиційними фондами.

“Потрібно усвідомлювати, що тільки гравці глобального рівня можуть дозволити собі купити таку велику компанію, вартість якої в нормальних ринкових умовах буде становити близько декількох мільярдів доларів”, – зазначив Сальветті.

За його словами, всі потенційні покупці виявилися дуже байдужими щодо цієї можливості.

“Українсько-російська криза була на піку, і її розвиток був непередбачуваний, особливо в той час. Фактично, всі зацікавлені сторони повідомили нам, що не готові прийняти на себе такий високий ризик і ввічливо відмовлялися від можливості”, – сказав Джованні Сальветті.

“Їм всім сподобалася компанія, але контекст для них був занадто ризикованим, і до угоди вони не були готові”, – додав він.

За словами керуючого, рішення про розміщення у форматі “сліпого” трасту частки президента України Петра Порошенка в Roshen (а не всієї компанії, де також є ряд акціонерів, які не мають контрольного пакета, включаючи найбільший міноритарний пакет акцій у генерального директора) є найбільш прозорим і єдиним робочим варіантом ефективного відділення Порошенка від його прав власності на акції.

“Це рішення було найкращою альтернативою міжнародної практики для таких ситуацій”, – підсумував Сальветті.

Як повідомляла “Новинарня“, Петро Порошенко після вступу на посаду глави держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Однак “у зв’язку з відсутністю покупців” 14 січня 2016 року президент заявив про підписання угоди, за якою передав свою частку в корпорації “Рошен” у незалежний “сліпий” траст.

Читайте також:
Порошенко розповів, коли здав Roshen Ротшильду та як боротиметься з офшорами

У Липецьку почали масово звільняти працівників зупиненої фабрики Roshen

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна