“Ротшильди” отримали “Рошен” у сліпий траст ще в січні

 

Президент України Петро Порошенко призначив Rothschild Trust довіреною особою у сліпому трасті з управління його часткою в кондитерської корпорації “Рошен” ще в січні цього року.
Про це йдеться у відповіді Rothschild Trust на запит “Інтерфакс-Україна“.

“У результаті 12-місячної підготовки відповідна угода про довірче управління була укладена 14 січня 2016 року”, – повідомили агентству.

“Угоду було складено відповідно до міжнародних стандартів передачі політиками активів у траст на час державної служби”, – зазначається у повідомленні.

Rothschild Trust уточнив, що, виходячи зі своїх принципів, ніколи не надає коментарі щодо взаємин із клієнтами або окремими особами, однак у даному конкретному випадку він отримав на це повноваження від свого клієнта.

Як писала Новинарня, 3 квітня ЗМІ опублікували велике розслідування, що розкриває причетність багатьох світових лідерів, політиків і відомих людей різних професій до приховування своїх активів в офшорних компаніях Панами. Серед них, крім інших, виявився Петро Порошенко, який після обрання на президентство обіцяв продати корпорацію “Рошен”.
При цьому юристи Порошенка повідомили, що корпорація платить усі податки в Україні, а реєстрація офшору “в іноземній юрисдикції була єдиним можливим шляхом для передачі активів в управління авторитетній міжнародній трастовій структурі” перед продажем “Рошену”.

Юристи повідомляли, що після вступу на посаду глави держави найняв для продажу своїх активів інвестиційну компанію Rothschild і ICU. Однак “у зв’язку з відсутністю покупців” 14 січня 2016 року президент заявив, що передав свою частку у корпорації “Рошен” у незалежний “сліпий” траст.

Корпорація “Рошен” – один із найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Кременчуцьку (Полтавська обл.) кондитерські фабрики, два виробничі майданчики у Вінницькій області, масло-молочний комбінат “Бершадьмолоко” (Вінницька обл.), два виробничі майданчики в Липецькій області (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина).

Читайте також:
Порошенко пояснив, чим відрізняється він інших фігурантів Panama Papers

Штати дали Порошенкові зелене світло щодо панамського офшору

Юристи Порошенка пояснили, що офшор якраз і потрібен
для передачі активу в сліпий траст

“Розкриття офшорів Порошенка – радше його політична відповідальність,
а не юридична”, – “Слідство.інфо”

“Північний майдан”. Прем’єр Ісландії подав у відставку через панамський офшор

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна