Штати дали Порошенкові зелене світло щодо панамського офшору

 

Посол США Джеффрі Пайєтт вважає, що оприлюднення інформації про офшори Петра Порошенка не матиме негативних наслідків для України.

“Не буде негативних наслідків”, – цитують посла інформагенції.

За повідомленням ВВС, Пайєтт також сказав, що оптимістичний щодо результатів боротьби із корупцією в Україні.

“Цілком підтримуємо кроки, зроблені в останні місяці до більшої прозорості в цих питаннях, в тому числі трансакції”, – сказав посол США, посилаючись на позицію речника Білого дому.

Як писала Новинарня, 3 квітня ЗМІ опублікували велике розслідування, що розкриває причетність багатьох світових лідерів, політиків і відомих людей різних професій до приховування своїх активів в офшорних компаніях Панами. Серед них, крім інших, виявився Петро Порошенко, який після обрання на президентство обіцяв продати корпорацію “Рошен”.
При цьому юристи Порошенка повідомили, що корпорація платить усі податки в Україні, а реєстрація офшору “в іноземній юрисдикції була єдиним можливим шляхом для передачі активів в управління авторитетній міжнародній трастовій структурі” перед продажем “Рошену”.

Читайте також:
Юристи Порошенка пояснили, що офшор якраз і потрібен
для передачі активу в сліпий траст

“Розкриття офшорів Порошенка – радше його політична відповідальність,
а не юридична”, – “Слідство.інфо”

“Північний майдан”. Прем’єр Ісландії подав у відставку через панамський офшор

Порошенко пояснив, чим відрізняється він інших фігурантів Panama Papers

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна