Святослав Вакарчук зробив заяву щодо своїх політичних амбіцій. ВІДЕО

 

Музикант, лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук заявив, що влада його не цікавить і він не має наміру балотуватися в президенти України.

Про це він сказав у відеозверненні під назвою “Розмова про важливе”, оприлюдненому на своєму офіційному YouTube-каналі.

“Я ніколи не заявляв про свої президентські амбіції. Я не збираюся цього робити і сьогодні”, – підкреслив музикант, стоячи на тлі книжкових полиць.

Він повідомив, що не замовляв жодних соцдосліджень, а до оприлюднених президентських рейтингів ставиться стримано.

“Влада як така мене не цікавить. Я ніколи не співпрацював із жодними політтехнологами, не обговорював з ними навіть гіпотетичні політичні плани. Ніколи не замовляв соціологічним компаніям дослідження на тему своїх президентських чи інших політичних рейтингів. І взагалі до публікації таких рейтингів ставлюсь стримано. А ще більш стримано – до їхнього обговорення, оскільки вважаю, що у країні сьогодні є точно більш важливі речі для обговорення”, – зазначив співак.

Також Святослав Вакарчук зазначив, що є самодостатньою людиною, за якою не стоять чужі гроші.

За словами музиканта, зараз він навчається в Стенфордському університеті у США і частково оплачує навчання трьох українців в цьому вузі.

“Роблю це не для того, щоб вивчитись на президента, а для того, щоб мати змогу предметно ставити запитання та висувати кваліфіковані вимоги представникам влади”, – пояснив співак.

Він каже, що радо займався би лише творчістю, але після Революції гідності вирішив, що не може стояти осторонь подій в Україні.

 

“Ми всі разом повинні брати участь у створенні нашої держави. Незалежно від віку, професії, роду занять або місця проживання. Кожен день робити нашу країну кращою й успішнішою”, – підкреслив він.

Відео:

Музикант нагадав, що 13 років уже ставав народним депутатом, однак склав мандат, віддавши перевагу статусу громадського діяча.

Лідер “ОЕ” стверджує, що те, якою саме має бути Україна, важливіше від того, хто її очолюватиме.

За словами Вакарчука, він очікує від влади, зокрема, створення Антикорупційного суду, зміни виборчого законодавства, реформи державної служби та СБУ, початку дієвої приватизації, запровадження принципів прозорої комунікації. Також Вакарчук очікує, що влада має “публічно окреслити межі дозволеного”.

“Я з радістю підтримаю того політика, владного чи опозиційного, чи партію, яка представляє його чи її, якщо вони спроможуться виконати ці 10 пунктів. Ніколи, за жодних обставин, не підтримаю того, хто не зможе виконати хоча б одного з них. Байдуже, закінчується його чи її прізвище на «-ко» чи на щось інше”, – заявив музикант.

Вакарчук закликав політиків в останні півтора року до президентських виборів зробити все можливе, щоб провести необхідні реформи в Україні.

Як інформувала “Новинарня“, за даними великого соціологічного дослідження, проведеного 28 жовтня – 14 листопада Центром соціальних та маркетингових досліджень “Социс”, Київським міжнародним інститутом соціології, соціологічною групою “Рейтинг” та Центром Разумкова, за Петра Порошенка на президентських виборах збираються голосувати 16,1% із тих, хто визначився з вибором, за Юлію Тимошенко – 14,4%. Святослав Вакарчук – на третьому місці з 12,1% підтримки.

У експертних колах припускають, що ідею балотування Вакарчука просувають політтехнологи, близькі до деяких олігархів абощо.

Заслужений артист України, музикант ТОВ “Суперсиметрія”, кандидат фізико-математичних наук Святослав Вакарчук був народним депутатом України 6-го скликання, обраний 30 вересня 2007 року на позачергових виборах до ВР за списком блоку “Наша Україна – народна самооборона”, №15 у списку.
Склав повноваження 16 грудня 2008 року за власним бажанням.

Читайте також:
Поради тим, хто протистоятиме Вакарчуку на виборах, – Золотарьова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна