Луганська ОДА відкриває КПВВ “Золоте” в тестовому режимі

 

Пункт пропуску “Золоте” у Луганській області 9 та 10 грудня працюватиме в тестовому режимі.

Про це ввечері 8 грудня повідомила прес-служба Луганської ОДА.

“На період ремонтних робіт на мостовому переході поблизу КПВВ “Станиця Луганська” 9-10 грудня для забезпечення права громадян на вільне пересування українською стороною прийняте рішення про відкриття з нашого боку КПВВ “Золоте”, – сказано в повідомленні.

В ОДА нагадали, що українська сторона в рамках домовленостей, досягнутих Тристоронньою контактною групою в Мінську, вже тричі намагалася відкрити пішохідний і транспортний рух через пункт пропуску “Золоте” (починаючи з весни 2016 року). Останній раз – 20 жовтня 2017 року. Однак бойовики знову відмовились від взятих на себе зобов’язань і не впустили громадян, пропущених через КПВВ з українського боку.

Як інформувала “Новинарня“, “ЛНР” на засіданні в Мінську назвала умовою відкриття КПВВ “Золоте” розведення військ в Станиці Луганській і паралельне відкриття КПВВ в Щасті “для проїзду гуманітарних вантажів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна