МВФ вимагає від влади в Києві зупинити атаку на НАБУ

 

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард нагадала українським партнерам, що антикорупційні вимоги лишаються ключовими умовами співпраці України з МВФ.

Про це йдеться в її заяві, розміщеній на сайті Фонду 6 грудня.

“Ми глибоко стурбовані нещодавніми подіями в Україні, які можуть відсувати прогрес, досягнутий у створенні незалежних інституцій для боротьби з корупцією на високому рівні, в тому числі Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП)”, – сказано у відозві.

“Боротьба з корупцією лишається ключовою вимогою українського суспільства, має вирішальне значення для досягнення міцного та рівноправного росту, і є частиною зобов’язань уряду за програмою з МВФ”, – сказано у повідомленні.

В МВФ закликали українську владу та парламент захистити незалежність НАБУ та САП.

“Ми також наполегливо закликаємо владу показати швидкий прогрес щодо законодавства, яка має запустити роботу незалежного Антикорупційного суду, щоб оперативно впровадити незалежний антикорупційний суд відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії Ради Європи, що є необхідним для надійного вирішення справ про випадки корупції на високому рівні”, – йдеться у заяві Лагард.

Раніше стало відомо, що лідерами Блоку Порошенка та “Народного фронту” на розгляд ВР законопроект, яким парламенту надається право звільнення голови НАБУ, САП та членів НАЗК суто політичним рішенням, без аудиту.

Читайте також:
Євросоюз став на бік НАБУ. ЗАЯВА

Держдеп США став на захист НАБУ. ЗАЯВА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна