Євросоюз став на бік НАБУ. ЗАЯВА

 

Європейська служба зовнішніх дій поширила заяву за підписом її речниці Майї Косьянчич щодо ситуації у сфері боротьби з корупцією в Україні.

Документ опублікований на офіційному сайті ЄСЗД, передає “Європейська правда“.

У цій заяві Євросоюз вперше чітко зайняв сторону НАБУ у конфлікті між українськими правоохоронними органами та поклав вину за загострення на Генеральну прокуратуру.

“Публічне розкриття розслідування фактів корупції з боку Генеральної прокуратури суттєво послаблює можливості Національного антикорупційного бюро проводити ефективні розслідування,  а також підриває віру людей у можливість ефективної протидії корупції”, – йдеться в заяві речниці ЄСЗД.

У Брюсселі нагадали, що боротьба з корупцією залишається “ключовим елементом розвитку відносин України та ЄС”, і наголосили, що від ефективності антикорупційної компоненти залежить успіх всіх інших реформ.

У Євросоюзі закликали українську владу “посилити свої зусилля для того, щоб забезпечити незалежність, операційну спроможність  та ефективність антикорупційних інституцій”.

“Роботу цих органів треба посилювати, а не підривати”, – дорікнули в ЄСЗД.

Нагадаємо, раніше на захист НАБУ став також Держдеп США.

Читайте також:
Луценко вважає, що всі агенти НАБУ поза законом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна