Порошенко: Конфлікт навколо НАБУ вийшов за межі розумної конкуренції

 

Президент Петро Порошенко вважає, що конфлікт між НАБУ й Генпрокуратурою та СБУ через спецоперацію з виявлення корупції у Державній міграційній службі “вийшов далеко за межі розумної конкуренції”.

Про це він заявив у п’ятницю, 1 грудня, в ГПУ під час виступу до Дня працівників прокуратури у Києві.

“Шуму, галасу і пір’я стільки, що часом нагадує якийсь латиноамериканський карнавал. Здавалося б, навіть смішно, якби не було так сумно”, – сказав президент.

Порошенко підкреслив, що Україна не зможе стати правовою державою, поки “мужі в погонах” забуватимуть про свої обов’язки і будуть безвідповідальними політиканами.

“Не можна, щоб правоохоронні органи залучалися до політичної діяльності”, – зауважив він.

За словами глави держави, суспільство вимагає боротьби з корупцією, а не війни компроматів.

“Я, як президент, точно разом із суспільством. Здорове суперництво, цивілізована конкуренція, чесне змагання вітатимуть і президент, і суспільство, а от конфлікти, сварки, інтриги та ворожнеча є абсолютно неприйнятними і йдуть на користь виключно спільному ворогу – злочинності і корупції”, – наголосив він.

Президент зазначив, що особливі надії у цій справі українці і влада покладають на прокуратуру: “За вами залишається забезпечення належного рівня координації діяльності і взаємодії усіх реформованих і новостворених правоохоронних органів”.

Петро Порошенко сказав, що погоджується з генпрокурором Юрієм Луценком і теж вважає, що боротися зі злочинністю незаконними методами не можна.

Читайте також:
Генпрокуратура розкрила особу секретного агента НАБУ “Катерини”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна