Суд у Києві арештував соратника Саакашвілі Дангадзе без альтернативи

 

Печерський райсуд Києва поставив арештувати соратника Михеїла Саакашвілі Северіона Дангадзе, який проходить у справі про сприяння злочинному угрупованню Курченка, на 60 діб без альтернативи внесення застави.

Про це ввечері 6 грудня повідомила прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган.

“Рішенням Печерського суду Северіона Дангадзе заарештовано на 60 діб без альтернативи внесення застави (ст. 110, ч.2 не передбачає альтернативи застави)”, – написала вона у “Фейсбуці”.

Як відомо, напередодні, 5 грудня, керівникові київського обласного осередку “Руху нових сил” Северіону Дангадзе оголосили про підозру в державній зраді та сприянні членам організованого злочинного угрупування.
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що екс-президент Грузії Михеїл Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угруповання Януковича, зокрема, Сергія Курченка, та оприлюднив дані прослушки, які, за його словами, свідчать, що “громадянин України Северіон Дангадзе, за узгодженням із самим Саакашвілі, звернувся через довірену особу до Курченка, що переховується від правоохоронців у Москві, з пропозицією фінансування діяльності Саакашвілі в обмін на інтереси членів злочинного угрупування”.
За словами Луценка, Дангадзе затримали, коли він намагався виїхати в Росію.
Сам Северіон Дангадзе спростовує знайомство з Курченком та причетність до незаконних контактів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна