Антикорупційний комітет ВР проголосував за відставку Єгора Соболєва

 

Комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції підтримав ініціативу про те, щоб ініціювати перед парламентом процедуру відкликання Єгора Соболєва з посади голови комітету.

Як повідомляє УНІАН, відповідне рішення було ухвалене на засіданні комітету надвечір 6 грудня.

Відповідно до пропозиції, озвученої народним депутатом від БПП Юрієм Буглаком, цим рішенням передбачається визнати роботу Соболєва на посаді голови комітету незадовільною та ініціювати перед Радою процедуру відкликання його з посади голови комітету.

За цю пропозицію проголосували 12 членів комітету.

Проти проголосували позафракційні Віктор Чумак, Юрій Дерев’янко, Дмитро Добродомов, Олег Осуховський, Володимир Парасюк, Борислав Береза, депутат від “Батьківщини” Ігор Луценко, а також нардеп із БПП Сергій Лещенко.
Сам Єгор Соболєв утримався, як і депутат від “Народного фронту” Юрій Тимошенко.

Під час обговорення низка депутатів висловили занепокоєння можливим зняттям Соболєва з посади в контексті боротьби з корупцією та діяльністю Національного антикорупційного бюро України. Зокрема, Дерев’янко назвав ці події “узурпацією влади Порошенком”, а Лещенко висловив думку, що це “смертний вирок НАБУ”.

Як розповів Сергій Лещенко, “за” відставку Соболєва голосували і “хочуть добити антикорупційну реформу” нардепи Мирний, Дунаєв, Ланьо, Немировський, Артюшенко, Ричкова, Матейченко, Мельничук, Буглак, Савчук, Барна і Попов.

Під час засідання комітету нардеп від БПП Мустафа Найєм написав у “Фейсбуці”, що вирішальним мав стати голос члена комітету від Радикальної партії Ляшка Ігоря Попова (як відомо, його син проходить у справі про розбійне пограбування магазину, відправлений лише під домашній арешт).

За словами Найєма, зміна голови Антикорупційного комітету ВР потрібна владі, щоб протягнути через комітет “свого” аудитора для НАБУ. Відтак, через аудиторів можна змінити керівництво Національного корупційного бюро.

Як відомо, голова комітету може бути відкликаний з посади за рішенням парламенту.
Єгор Соболєв, нардеп від “Об’єднання “Самопоміч”, є одним із керівників протестної акції та наметового табору під парламентом; він просуває ініціативу імпічменту президента Порошенка.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна