До США обмежили в’їзд громадян восьми країн

 

Верховний суд США задовольнив запит Білого дому на запровадження обмежень на подорожі до США для громадян восьми спеціально визначених країн.

Про це повідомляє “Голос Америки“.

Останній – вже третій – варіант президентського указу запроваджує обмеження на подорожі до США громадянам Сирії, Лівії, Ірану, Ємену, Чаду, Сомалі, Північної Кореї та Венесуели.

Дана версія указу не містить часових обмежень.

Раніше різноманітні американські суди ухвалювали рішення про невідповідність законодавству США попередніх варіантів президентських указів з даного приводу.

Рішення Верховного суду переважає ті судові ухвали. Ухвалу Верховного суду назвали принципово важливим здобутком для президента США Дональда Трампа.

Трамп звільнив з посади в.о. генерального прокурора і міністра юстиції країни Саллі Єйтс, яка відмовилася захищати в судах його антиімміграційний указ

Читайте також:
На тлі протестів суд у США призупинив антиміграційний указ Трампа

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна