В ОРЛО витягнули з-під завалів живого шахтаря, який три доби пролежав знерухомлений

 

Увечері 3 грудня з-під завалів на шахті “Черкаська” в місті Зимогір’я (ОРЛО) підняли другого з трьох гірників, які виявилися заблокованими внаслідок аварії.
Його стан залишається важким, але динаміка позитивна.
Про це повідомляє сайт “ЛИЦ”, підконтрольний сепаратистам “ЛНР”, з посиланням на завідувачку відділення екстреної невідкладної медичної допомоги Луганської обласної клінічної лікарні Валентину Макарук.

Як відомо, на шахті “Черкаська” Слов’яносербського району Луганщини (окупована територія) в ніч на п’ятницю, 1 грудня на глибині 680 метрів під час демонтажу кріплень стався обвал породи. В результаті події гірничий майстер 1968 року народження з забоєм грудного відділу хребта в стані середнього ступеня тяжкості був госпіталізований до клініки в Луганську. Двоє гірників, 1964 і 1986 років народження, опинилися під завалами.
Один із цих двох – Микита Бобенко – був знайдений та о 21:40 в неділю, 3 грудня, шпиталізований у важкому стані. У нього черепно-мозкова травма, множинні забійні рани тулуба і кінцівок, синдром тривалого здавлення правої нижньої кінцівки.

Бабенко розповів, що працює на шахті з 2011 року і в таку ситуацію потрапив уперше.

Після обвалу він три доби він пролежав скутий породою в проточній холодній воді. Простору навколо нього вистачало тільки щоб злегка міняти положення тулуба.

“Думок багато, звичайно, приходило за 72 години. Знаєте, без сну, без їжі, багато про що можна передумати. Думав про життя подальше, як воно буде протікати. Сподівався, щоб вони мене викопали нормально, щоб без наслідків було все. Нічого такого страшного, взагалі-то, і не відбулося – знав, що зі мною хлопці були, які мене відкопують, вони мене підтримували морально, звичайно, без їхньої підтримки було б набагато важче”, – розповів шахтар.

Пошуки третього шахтаря, який залишається під завалами, тривають.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна