Канал NewsOnе деблокують

 

Праві активісти, які блокували центральний в’їзд до бізнес-центру, де орендує офіс телеканал NewsOnе, почали деблокувати ворота.

Про це повідомляється на сайті телеканалу.

Зазначається, що вони почали розбирати мішки з піском, які частково перекривали доступ до будівлі.

“Ми з розумінням поставилися до прохання міністра Авакова і начальника Нацради (телебачення і радіомовлення), що потрібно трохи переформатувати акцію, щоб люди все-таки могли проїхати”, – розповів один з учасників блокування.

Однак учасники акції збираються “створити блокпост і перевіряти документи” та не пускати на територію телеканалу людей з георгіївськими стрічками і російських журналістів.

Як повідомляла “Новинарня“, в неділю, 3 грудня невідомі у камуфляжі і балаклавах заблокували ворота бізнес-центру, де розташовується редакція телеканалу NewsOne, мішками з піском та колючим дротом, заявивши, що не згодні з “політикою каналу”. Вони заявили, що вимагають вибачень перед героями Небесної сотні від власника телеканалу, нардепа Євгенія Мураєва (голова партії “За життя”, обраний до ВР від “Опозиційного блоку”), який назвав Революцію Гідності “державним переворотом”.

Блокування почалося невдовзі після “Маршу за імпічмент“, організованого Михеїлом Саакашвілі, який транслювався каналом NewsOne у прямому ефірі.

Ведучі та керівники NewsOne заявляли, нібито вхід до каналу заблокований повністю і туди не можуть дістатися медики, гості студії й працівники. Натомість учасники протестної акції показали, що такі заяви не відповідають дійсності: акція символічна, бо є інші входи, які не закриті.

Працівники МВС не заважали діям “блокувальників”, до яких долучилися також люди з символікою РПС (“Революційні праві сили“).

Власник каналу Євгеній Мураєв заявив, що до блокування NewsOne причетний “провокатор” Дмитро Корчинський, який нібито отримав відповідну вказівку в адміністрації президента.

“У мене є інформація про те, що Корчинському з адміністрації президента дали гроші за те, щоб заблокувати єдиний канал, який докладає максимум демократичних сил до відставки президента і показує ситуацію в країні”, – заявив Мураєв.

Журналісти NewsOne звернулись до президента Петра Порошенка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням втрутитись у ситуацію.

Як відомо, канал NewsOne відомий тим, що охоче надає платформу опозиційним та проросійським політикам. Свої програми та постійні ефіри на каналі мають Руслан Коцаба, Ганна Герман, Вадим Рабинович, Надія Савченко, сам Євгеній Мураєв тощо.
Із політикою таких каналів, як NewsOne та “112 Україна”, пов’язують високі рейтинги партії Мураєва й Рабиновича “За життя“.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна