Блокада телеканалу NewsOne: Саакашвілі приїхав підтримати журналістів, але погодився з блокувальниками

 

У Києві активісти заблокували виїзд із телеканалу NewsOne, який належить народному депутату від Опозиційному блоку (зараз позафракційний), лідеру партії “За життя!” Євгенію Мураєву.

Як повідомляє NewsOne на сайті та в прямому ефірі, до території телеканалу під’їхала вантажівка з мішками, окрім того в’їзд перекрили колючим дротом.

Працівники та керівництво телеканалу в ефірі висловили переконання, що їх блокують через трансляцію “Маршу за імпічмент” та мітинг прибічників Міхеїла Саакашвілі й інших сил, які вимагають імпічменту президента Петра Порошенка. За їх словами, NewsOne був єдиним телеканалом, який повністю транслював цю акцію в прямому ефірі.

Блокувальники, у свою чергу, запевняють, що це не так, і причина блокування – в “антиукраїнській, проросійській позиції телеканалу”. Вони також вимагають від власника NewsOne Мураєва вибачитися перед родинами героїв Небесної Сотні та іншими учасниками Майдану за те, що назвав Революцію гідності “державним переворотом”.

Активіст Олексій Середюк, зазначивши, що він колишній учасник АТО й зараз лікується після поранення, взагалі запевнив: ті, хто зараз блокує телеканал, також брали участь у мітингу Саакашвілі підтримують вимогу імпічменту Порошенка. І вже після мітингу вони прийшли блокувати телеканал.

Середюк також додав, що такі акції блокування “відбуватимуться на всіх ватних телеканалах країни”.

За словами чоловіка, сам він рік тому блокував телеканал “Інтер”, після чого той нібито “змінив політику”.

Інший активіст, Вадим Чорний, наголосив, що акція в жодному разі “не має на меті перешкоджати професійній роботі журналістів”.

Тим часом Мураєв у прямому ефірі телефоном заявив, що йому відомо, нібито “відомий провокатор Дмитро Корчинський отримав від Банкової завдання заблокувати канал“.

Заблокований мішками в’їзд на телеканал NewsOne

Працівники телеканалу заявляють, що вийти чи зайти на територію телеканалу неможливо, оскільки інший наявний вхід у вихідні зачинений (нагадаємо, акція відбувається в неділю).

Водночас блокувальники стверджують, що з території, де розташований офіс телеканалу, є загалом чотири виїзди, “не кажучи вже про окремі входи для різних компаній”.

“Ми спеціально проводимо акцію тільки під цим заїздом, щоб не заважати роботі інших компаній”, – наголосили активісти. Вони також показали, як з території телеканалу вільно виходять працівники швидкої допомоги, викликаної для одного зі співробітників (йому стало зле після повідомлення про блокування).

До слова: невдовзі в ефір телеканалу прийшов колишній урядовець та нардеп Олексій Кучеренко, який підтвердив, що вільно зайшов на територію – “як заходжу завжди”.

Виконавчий продюсер і ведучий NewsOne Василь Голованов заявив, що такі дії під телеканалом є перешкоджанням журналістській діяльності. Він також неодноразово наголосив, що канал звертатиметься в різні європейські структури з цього приводу.

Підтримати журналістів приїхав також Міхеїл Саакашвілі, якому NewsOne часто надає ефір.

“Я туди зараз їду захищати цей канал і журналістів. Закликаю всіх приїхати на Польову, 21 і захистити їх, тому що їх карають за те, що вони єдині, хто висвітлив нашу акцію”, – сказав Саакашвілі.

Приїхавши до території телеканалу, третій президент Грузії мирно й цивілізовано (з обох сторін), українською мовою поспілкувався з блокувальниками.

Зокрема, він висловив повну згоду з їхніми вимогами до Мураєва й із тим, що він має попросити вибачення в учасників Революції гідності (до слова, після цього NewsOne на кілька хвилин вимкнув трансляцію розмови Саакашвілі з активістами – ефір переключили на студію й повернулися до нього вже тоді, коли до Саакашвілі підійшов Голованов).

Мені дуже не подобається Мураєв, мене тошнить від [Вадима] Рабиновича. Але ви зараз блокуєте не просто Мураєва – він сидить у Верховній Раді. Блокуйте СБУ, яке не ловить Мураєва, чому його не заарештують? Блокуйте Медведчука, Ахметова – чив він кращий? А ви блокуєте єдиний телеканал, який сьогодні хотів надати нам слово. Я хочу розмовляти з українцями!” – наголосив Саакашвілі.

Відео спілкування Міхеїла Саакашвілі з активістами, які блокували телеканал NewsOne:

Також Саакашвілі наголосив, що сам він використовує ефір телеканалу NewsOne так само, як використав би ефір будь-якого іншого каналу, щоб донести свою позицію до суспільства: “Якщо мене запросять на телеканал Ахметова – я піду до Ахметова, якщо зять Кучми, Пінчук, запросить на ICTV – піду на ICTV”.

Читайте також:

Мураєв звільнив з каналу NewsOne ведучого Миколу Вересня, який облив водою сепаратиста. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна