“Другий фронт”: Луценко підсилив ГПУ речником з питань АТО Лисенком

 

Речник Міністерства оборони з питань АТО, заступник начальника управління МОУ з комунікацій та преси Андрій Лисенко переходить на роботу в Генпрокуратуру.
Як передає “Новинарня“, про це він написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Нещодавно генеральний прокурор України Юрій Луценко запропонував мені перейти на другий, внутрішній і не менш важливий фронт – відстоювати Закон і Справедливість у боротьбі зі злочинністю, корупцією та іншими проявами беззаконня у якості речника Генпрокуратури. Я погодився, а відтак повідомляю про завершення кількарічного шляху в статусі речника з питань АТО”, – заявив полковник Лисенко.

“Вважаю, що на цій посаді [речника з питань АТО], починаючи з буремного 2014 року, зробив все можливе для становлення та розвитку системи інформування про агресію Росії та військові дії на Сході України.
Переконаний, що багатобюджетному брехливому окупанту за ці роки не вдалося схилити ситуацію в інформаційному полі на свою користь. Зусиллями нашого невеликого колективу, військових, цивільних колег-журналістів, експертів та активних громадян ми щодня брифінгами, ефірами та фаховими роз’ясненнями здобували непрості перемоги.
Ми билися в інформаційному просторі, відбивали масовані інформнавали. Десь помилялися, сварилися, але завжди знаходили аргументи, щоб викрити і продемонструвати світові російську відкриту та приховану брехню. Весь цей час усіх нас об’єднувала і гуртувала воля та віра у спільну Перемогу!” – написав Лисенко.

“Я не знаю, коли закінчиться ця війна. Я – не оракул. Але бажаю настання цього переможного моменту не менше, ніж усі українці. Все, що треба було зробити для створення передумов Перемоги над зовнішнім ворогом на інформаційному фронті, мені здається, я зробив. Моє місце не залишиться порожнім. Слава Богу, з речниками з питань АТО у нас все гаразд”, – зазначив полковник.

“Я не зникаю з інформаційного простору. Навпаки. Просто відтепер робитиму нашу спільну справу в іншому місці та статусі. Тому буду вельми вдячний моїм колегам по журналістському цеху, військовим за розуміння та підтримку. Отже, починаю новий етап свого життя. З волею та вірою в Перемогу!” – додав він.

49-річний Андрій Лисенко – уродженець Донецька. У 1992 році закінчив Львівське вище військове училище (військовий журналіст), у 1996 році – Київський військовий гуманітарний інститут, також за журналістським фахом.

Служив в армії з 1986-го до 2007 року. У 2004 році працював на посаді офіцера прес-центру 6-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України в Ель-Куті, Ірак (миротворча місія).

У 2008-2010 рр. — помічник-консультант апарату Верховної Ради України, 2010-2012 — спеціальний кореспондент дирекції телерадіопрограм Управління справами Верховної Ради.

У часи Майдану (травень 2012 — січень 2014) — головний консультант, заступник керівника головного управління прес-служби та комунікацій — керівник управління прес-служби адміністрації президента України Віктора Януковича.

З літа 2014 року щоденно о 12.30 за київським часом разом зі своїм колегою Олександром Мотузяником виступав із прес-брифінгами з повідомленнями про події в районі проведення АТО.
За цей час змінив формальні посади: речник інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України (червень—листопад 2014), речник антитерористичної операції (листопад 2014—березень 2015), речник адміністрації президента України з питань АТО (березень 2015—вересень 2016), речник Міністерства оборони України з питань АТО (вересень 2016—листопад 2017).

Заслужений журналіст України (2004). Державний службовець 5-го рангу (2013).

Читайте також:
Луценко в ГПУ скоротив “голос Шокіна” і звільнить половину заступників

Варто нагадати, що раніше речником ГПУ був Владислав Куценко, якого після відставки генпрокурора Віктора Шокіна усунув від роботи публічним спікером відомства Юрій Луценко.

Андрій Лисенко приходить в Генпрокуратуру в період відкритого протистояння ГПУ з НАБУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна