У Росії повідомили про затримання шпигуна СБУ з Херсона

 

У Тольятті (Самарська область РФ) затримали українця, працівника Тольяттінського судноремонтного заводу Сергія Сотникова, нібито завербованого Службою безпеки України для збору відомостей про російське підприємство.

Про це 30 листопада повідомило агентство РІА “Новости” з посиланням на джерело в правоохоронних органах Самарської області.

Повідомляється, що під час допиту Сотников зізнався, що раніше працював збирачем суден на херсонському державному заводі “Паллада”.

“Ще в 2016 році його викликав до себе співробітник Служби безпеки України на ім’я Данило (в оригіналі “Даниил”) і запропонував допомагати СБУ. Чоловік погодився, йому присвоїли псевдонім Серж”, – пише російська агенція.

За повідомленням РІА “Новости”, Сотников сказав, що перед поїздкою до Росії Данило доручив йому зібрати інформацію про тольяттінський завод, але він не встиг передати зібрані відомості українським спецслужбам.

“Інші завдання СБУ мною не відпрацьовувалися. Відомості про діяльність тольяттінського заводу я нікому не надавав”, – розповів чоловік.

Агенція оприлюднила відео з його заявою.

Оскільки Сотников не завдав шкоди безпеці Росії, його не судитимуть за статтею “шпигунство”, а лише депортують на батьківщину, ідеться в повідомленні.

Читайте також:
Мін’юст робить кроки для повернення з Росії киянина Вигівського,
засудженого за “шпигунство”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна