СБУ блокувала постачання до Росії товарів подвійного та військового призначення

 

Співробітники Служби безпеки України блокували постачання до Росії військового обладнання українського виробництва з Черкаської області.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБ України.

Правоохоронці встановили, що в умовах запроваджених Україною санкцій керівництво одного з підприємств Черкащини організувало механізм нелегальних поставок високотехнологічного військового обладнання до країни-агресора.

Співробітники СБУ з’ясували, що підприємство, яке виготовляє навігаційні прилади з програмним забезпеченням для потреб української армії, постачає аналогічну продукцію до Росії.

Обладнання зловмисники відправляли через так званий “сірий канал”, тобто транзитом через країни Європи та Азії, щоб приховати реального отримувача товару.

Під час обшуків на підприємстві правоохоронці вилучили документацію, яка підтверджує незаконне відправлення продукції до РФ, та зразки обладнання подвійного призначення, яке направлено на експертизу.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України (“Порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю”). Наразі тривають слідчо-оперативні дії.

Читайте також:
СБУ обшукав завод у Запоріжжі в справі про поставки до Росії. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.