Суд у Криму скасував арешт українського активіста Балуха

 

Підконтрольний Москві Верховний суд Криму задовольнив апеляційну скаргу захисту українського активіста Володимира Балуха та скасував рішення Роздольненського суду півострова про його арешт.
Відтак, як повідомляє “Радіо Свобода”, Балух перебуватиме в СІЗО до 4 грудня.

Раніше – 16 листопада – Роздольненський суд Криму відхилив клопотання адвоката Балуха і залишив його під арештом до 16 січня 2018 року.

Читайте також:
Під час суду в Криму українському активісту Балуху викликали “швидку”

Як повідомляла “Новинарня“, 4 серпня громадянина України Володимира Балуха в окупованому Криму засудили до 3 років 7 місяців колонії та штрафу в розмірі 10 тис. рублів.

Раніше фермер Володимир Балух відмовився від отримання російського громадянства та вивісив над своїм сільським будинком в Роздольненському районі прапор України. Також Володимир почепив на дім табличку “вулиця Героїв небесної сотні”.

Почалося переслідування Балуха російськими силовиками під надуманими приводами.

8 грудня 2016 року ФСБ РФ провела чергові обшуки у Балуха і його матері в селі Серебрянка, після чого фермера затримали. Силовики заявили, що знайшли в його будинку патрони і динаміт. Затриманий свою провину не визнав. Відтоді Балух – громадянин України – залишається в кримському СІЗО.

24 травня МЗС України виступило із засудженням продовження арешту Володимиру Балуху до 4 вересня і відкинуло будь-які звинувачення на його адресу.

Під час розгляду апеляційної скарги 2 жовтня 2017 року вирок Балуху був скасований, справу було відправлено на повторний розгляд.

7 листопада Роздольненський райсуд почав повторно розглядати справу Балуха.

Читайте також:
Напишіть листа Володі Балуху, ув’язненому в Криму
за український прапор над хатою!

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна