Доба АТО: 27 обстрілів, загинув боєць 25-ї бригади. УТОЧНЕНО

 

У результаті ворожих обстрілів 28 листопада один боєць ЗСУ загинув, ще двоє – отримали бойові травми.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні за добу прес-центру штабу АТО.

За даними із соцмереж, загиблий – із 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, яка стала на оборону Авдіївки у жовтні. Причиною смерті стала робота ворожого снайпера.

ОНОВЛЕНО. Речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко підтвердив місце загибелі.

“На жаль, внаслідок обстрілу поблизу Авдіївки один військовослужбовець ЗСУ отримав поранення, несумісне з життям. Ми висловлюємо співчуття рідним і близьким воїна, який віддав своє життя за Україну”, – розповів на брифінгу полковник Лисенко.

“Ще двоє військових отримали бойові травмування внаслідок пострілу з протитанкового ракетного комплексу в районі Оріхового”, – додав він. За словами речника АТО, постраждалих вчасно доставили до лікувальних закладів, стан їхнього здоров’я задовільний.

Як повдіомив Чернігівській територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, загиблий – Маслов Віктор Олегович, 1968 року народження, служив у 25-й окремій повітряно-десантній бригаді гранатометником-розвідником. Уродженець Прилуцького району Чернігівської області, був призваний на військову службу за контрактом у листопаді 2016 року.

Загалом, за минулу добу по всій лінії зіткнення штабом АТО зафіксовано 27 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. У відповідь українські військовослужбовці 11 разів придушували їхню вогневу активність, повідомили у штабі.

На Донецькому напрямку в передмісті Авдіївки впродовж декількох годин зафіксовано обстріли наших позицій ворожим снайпером. З піхотного озброєння окупанти порушували перемир’я неподалік Березового. На Приазов’ї із гранатометів різних типів та стрілецької зброї противник вів вогонь біля Гнутового і Водяного, а з озброєння БМП – поблизу Широкиного.

На Луганському напрямку ворог продовжує провокувати українських військовослужбовців до збройних протистоянь на Світлодарській дузі. У вечірній час, здебільшого із піхотного озброєння, противник обстрілював оборонців Зайцевого, Новолуганського та декілька разів Травневого.

“Нагадаємо, що ще зранку у цьому районі бойовики вели вогонь на підступах до оборонних укріплень українських захисників з мінометів, гранатометів, стрілецької зброї та озброєння БМП між населеними пунктами Зайцеве і Гладосове. Цими провокаціями незаконні збройні формування зірвали візит спостерігачів СММ ОБСЄ і представників місії ООН, які планували провести моніторинг гуманітарної ситуації у Травневому і Гладосовому”, – інформує речник АТО.

Штаб АТО також повідомляє, що у Травневому силами Цивільно-військового співробітництва ЗСУ організовано тимчасовий гуманітарний центр для покращення доставки питної води, відновлення електроживлення та низки інших життєво необхідних питань для місцевого цивільного населення.

Крім того, на Луганському напрямку з мінометів різних калібрів російські найманці вели вогонь на підступах до Трьохізбенки, а з гранатометів і стрілецької зброї – по оборонних укріпленнях біля Жовтого, Новоолександрівки і Катеринівки.

Читайте також:
Аваков розповів, скільки на Донбасі війсь і зброї “скаженого пса путінського режиму”

Перший боєць, який загинув після приїзду 25-ї бригади на оборону
Авдіївки – 31-річний Олександр Жуков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна