Винним у катастрофі російського супутника “Метеор” назвали священика, який освячував ракету

 

У Російській православній церкві вбачають вину священика, який освячував ракету з розгінним блоком “Фрегат” та супутником “Метеор-М 2-1”, що не втримався на орбіті і затонув в Атлантичному океані.

Відповідну заяву зробив протодиякон Андрій Кураєв – православний клірик, проповідник, автор офіційного підручника “Основи православної культури”, старший науковий співробітник кафедри філософії релігії та релігієзнавства філософського факультету МДУ.

Священики РПЦ повинні відповідати за аварії з ними, сказав Кураєв у коментарі радіостанції “Говорить Москва”.

“Якщо людина щось робить, а виходить погано, то для неї це питання замислитись, чи правильно вона робить. Дуже дивно, що церква ніби надає послуги, але ніколи не відповідає за якість цих послуг… Я по-богословськи можу пояснити все що завгодно, розумію, що є промисел Божий і так далі. Але все ж мені здається, що той же єпископ Лукіан в душі це питання має хранити. Так само як і єпископ Іоанн, який освячував підводний човен “Курськ”. Це питання до совісті: Господи, чому ти ні в що ставиш мої молитви? Може, мої відносини з тобою менш райдужні, ніж мені видається?” – сказав Кураєв на радіо.

Раніше 28 листопада російське агентство “Інтерфакс” повідомило, що ракета-носій “Союз-2.1б”, яка стартувала у вівторок з космодрому “Східний”, вивела на низьку навколоземну орбіту супутник дистанційного зондування Землі “Метеор-М” №2-1. Крім того, на ракеті-носії було 18 малих космічних апаратів як супутній вантаж.
Однак, за даними джерела в Роскосмосі, виникла помилка в польотному завданні ракети-носія та розгінного блоку “Фрегат”, в результаті чого перший імпульс був виданий не в тій орієнтації, яка необхідна, тому розгінний блок разом із супутником увійшов в атмосферу і впав в Атлантичний океан.

Зазначається, що причиною аварії супутника “Метеор-М” після запуску з космодрому Східний в Амурській області міг стати людський фактор.

Читайте також:
Російський космічний корабель упав на півдні Сибіру. Україна не винна. ВІДЕО

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна