Російський космічний корабель упав на півдні Сибіру. Україна не винна. ВІДЕО

 

Російський вантажний космічний корабель “Прогрес МС-04” розбився, уламки впали в районі Туви (Південний Сибір, на захід від Алтаю).
Як передає “Новинарня“, таку інформацію опублікували російські агенції “РІА Новости” і ТАСС із посиланням на власні джерела в силових структурах.

Зазначається, що інформація про район падіння уламків “Прогресу” надходила від очевидців, на даний момент її перевіряють.

“Очевидці бачили спалахи в районі населеного пункту Іштії-Хем Туви, куди могли впасти уламки”, – сказав співрозмовник ТАСС.

Інше джерело – в космічної галузі – повідомило агенції, що уламки могли впасти на Алтаї.

Інформація про те, що російський космічний корабель “Прогрес МС-04” може бути втрачено невдовзі після запуску 1 грудня, з’явилася надвечір 1 грудня – після того, як на кораблі виникли проблеми з передачею телеметрії.
Роскосмос на офіційному сайті повідомив про проблему з передачею телеметричної інформації.

“Сьогодні після пуску ракети-носія “Союз-У” з транспортним вантажним кораблем “Прогрес МС-04″ з 383-ї секунди зникла телеметрія. В даний час фахівці з’ясовують ситуацію”, – йшлося в повідомленні.

За словами фахівців, нештатна ситуація виникла раніше, ніж відбулося відділення корабля від ракети.
Проблема сталася на етапі роботи двигуна третього ступеня РД-0110.

Відео запуску:

Пуск російської ракети “Союз-У” відбувся з космодрому Байконур у Казахстані о 16:52 за київським часом. Планувалося, що “Прогрес” перебуватиме в автономному польоті дві доби. Стикування з Міжнародною космічною станцією було заплановане на 3 грудня о 19:43.




Попереднього разу вантажний корабель серії “Прогрес” було втрачено в квітні 2015 року. Сумарний збиток був оцінений у 5 мільярдів рублів.
Разовий старт ракети “Союз” з пілотованим кораблем оцінюється в 90 мільйонів доларів.

Читайте також:
Росія планує розгорнути в Криму нові системи контролю космічного простору

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна