Росія планує розгорнути в Криму нові системи контролю космічного простору

 

Росія планує розгорнути нові комплекси системи контролю космічного простору в окупованому Криму. Про це в ефірі однієї з радіостанцій повідомив заступник командувача космічних військ Повітряно-космічних сил (ВКС) РФ з випробувань полковник Андрій Івашина, повідомляє ТАСС.

Також планується встановити такі системи на Алтаї, Далекому Сході та у Бурятії.

“У найближчі роки на території Російської Федерації буде розгорнута мережа новітніх комплексів системи контролю космічного простору. Це будуть мережі спеціалізованих комплексів радіотехнічного контролю та оптико-електронних комплексів нового покоління. Крім Алтайського краю, подібні комплекси планується розгорнути і в інших регіонах Росії – на Далекому Сході, в Республіці Бурятія і в Криму”, – цитує Івашину УНІАН.

За його словами, комплекси, з введенням їх у дію, ВКС Росії будуть здатні “постійно контролювати навколоземний простір за всіма нахилами і в максимальному діапазоні висот”.

Читайте також:
ГУР: Російські навчання “Кавказ-2016” значно масовіші, ніж заявлено. Так було в час окупації Грузії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.