В ОРДЛО знову планують спільну “Новоросію”, але Мінськ не пускає

 

Ватажки самопроголошених “ДНР” і “ЛНР” розглядають створення “Новоросії” як “неминучий процес”, на перешкоді якому стоять Мінські угоди.

“Об’єднання у цілому можливе. Для цього потрібен оптимальний момент. На мою особисту думку, з одним керівництвом багато питань вирішувати набагато простіше й ефективніше”, — розповів російській газеті “Известия” так званий “голова народної ради ДНР” Денис Пушилін.

“Справа в Мінських домовленостях. Дві “республіки” — їх підписанти. Якщо створити “Новоросію” зараз, то виникає одразу питання про Мінські угоди”, — пояснив “заступник голови народної ради ЛНР” Дмитро Хорошилов.

“Известия” звернулися із запитаннями до представиків ОРДЛО на тлі того, що в соцмережах поширюють звернення одного з “комбатів ЛНР” до ватажка “ДНР” Олександра Захарченка із закликом “відродити Новоросію”. Так, командир батальйону “Брянка” (“ЛНР”) Дмитро Пиндюрін вважає, що необхідно створити “Новоросію”, а очолити її має Захарченко.

Про ймовірне об’єднання “ДНР” та “ЛНР” говорили під час перевороту в ОРЛО, коли в Луганськ увійшли незаконні збройні формування сепаратистів Донецької області й надалі було усунуто від влади ватажка “ЛНР” Ігоря Плотницького.

Варто нагадати, що так званий “Союз народних республік” “ДНР” і “ЛНР” – “Новоросія” – вже був проголошений на базі окремих районів Донецької і Луганської областей України 26 червня 2014 року, тоді нардепа від Партії регіонів Олега Царьова було обрано “спікером парламенту союзу народних республік”.
Однак спільне утворення виявилося недієздатним – у травні 2015 року його оголосили “замороженим”.
Як заявив так званий “міністр закордонних справ ДНР” Олександр Кофман, проект не мав успіху через пасивність жителів Дніпропетровської, Харківської, Одеської та інших областей України, котрі, за планом Москви, мали також увійти до “Новоросії”.

Читайте також:
Ситуація в Луганську після втечі Плотницького: менше військових,
острах через об’єднання з “ДНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна