Ситуація в Луганську після втечі Плотницького: менше військових, острах через об’єднання з “ДНР”

 

У п’ятницю, 24 листопада, в окупованому Луганську бойовики, лояльні до “глави МВС ЛНР” Ігоря Корнета, зберігають оточення тільки біля взятого під контроль обласного телеканалу “Луганськ 24” на вулиці Демьохіна, 25.

За інформацією очевидців, там перебувають кілька людей з автоматами, у деяких на руках – нашивки “Беркут”.
Військової техніки по місту практично немає, передає “Ліга”, посилаючись на інформацію власних джерел.

Після виїзду з ОРЛО до Москви “ватажка ЛНР” Ігоря Плотницького було знято оточення з будівлі Луганської ОДА.

При цьому мовлення сепаратистського телеканалу досі не поновилося.

“Нічого не працює з місцевого телебачення і радіо. Ми, як в ізоляції, тільки показують російські телеканали”, – розповів один із місцевих мешканців.

За його словами, людей та автомобілів у місті стало більше – порівняно з днями 21-22 листопада, коли в Луганськ увійшли війська з ОРДО та Росії. ВНЗ, школи і лікарні працюють у звичайному режимі, додала інша луганчанка.

Одно з місцевих медиків розповіла, що вчора зросла кількість людей, які зверталися щодо надання медичної допомоги у зв’язку з перенесеним стресом і підвищенням артеріального тиску.

Вона підтвердила інформацію, що 23 листопада не змогла виїхати з міста. “Так, нам заборонили, я не змогла виїхати навіть за вагомої причини. Коли дозволять – не знаю. Багато залежить від того, що тут буде відбуватися”, – додала співрозмовниця.

Інше джерело повідомило агентству, що проблем з отриманням виплат і пенсій в Луганську немає.

У середовищі представників адміністрації ватажка “ЛНР” та “міністерств” поширюється інформація про можливе об’єднання “ЛНР” і “ДНР” в одне квазідержавне утворення з адміністративним центром у Донецьку, повідомив народний депутат, координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук.

При цьому, за інформацією “ІС”, чиновники “ЛНР” побоюються, що перехід під керівництво “ДНР” може супроводжуватися чистками серед керівників структур “ЛНР” зі звинуваченнями їх у сприянні діяльності спецслужб України, з метою усунення від керівництва “людей Плотницького”.

Як інформувала “Новинарня“, 21 листопада центр міста Луганськ, адміністративні будівлі та телебачення взяли під контроль військові, які підтримують так званого “главу МВС ЛНР” Ігоря Корнета. Цей бойовик не погодився з рішенням “ватажка ЛНР” Ігоря Плотницького про його звільненням з посади.
Надвечір в ОРЛО увійшли колони військової техніки бойовиків “ДНР”, а також із Росії, зокрема приватна військова компанія РФ.
Плотницький був заблокований в його адміністрації.

Президент Петро Порошенко провів засідання “воєнного кабінету РНБО” у зв’язку з подіями в окремих районах Луганської області.

22 листопада відбулися масові затримання в “прокуратурі ЛНР”. Корнет оприлюднив інформацію про те, нібито Плотницький та наближені до нього особи співпрацювали з Україною, і через це в Луганськ був готовий зайти український 3-й полк спецназу.
Також Корнет звинуватив Плотницького в інсценуванні замаху на себе та спроби перевороту 2016 року, а також в організації убивства колишнього “прем’єра ЛНР” Геннадія Ципкалова. Корнет пообіцяв покарати винних у ліквідації Ципкалова.
23 листопада Ігор Плотницький утік з Луганська і через Ростов-на-Дону прибув до Москви.

Нардеп Тимчук назвав події в ОРЛО виявом конфлікту ФСБ Росії та Головного управління генштабу ЗС РФ.

Читайте також:
Екс-голова “Ради ЛНР” розповів, як люди Плотницького
забили молотком колишнього “прем’єра” Ципкалова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна