Суд у Маріуполі арештував екс-командира батальйону “Донбас” на два місяці

 

Жовтневий райсуд Маріуполя 27 листопада обрав запобіжний захід – арешт на 60 днів – колишньому командиру батальйону “Донбас” Анатолію Виногродському, позивнимй “Гал”.

Суд відмовився обрати бодай домашній арешт чи інший спосіб обмеження волі, а також відмовився відпустити Гала на поруки народних депутатів.

Як повідомляє MariupolNews, засідання суду спочатку проходило під посиленою охороною поліцейських, а потім – в закритому режимі.
Під час розгляду справи Виногродському стало зле.

Такий же запобіжний захід Жовтневий суд раніше обрав добровольця “Батальйону ОУН” Леоніда Литвиненка (“Бек”), який проходить по одній справі з Галом.

Крім того, Жовтневий суд заарештував на два місяці Олександра Новікова (“Хаммера”) – колишнього “донбасівця”, якого звинувачують у викраденні та катування людини.

Одного з колишніх командирів батальйону “Донбас” (НГУ) Анатолія Виногродського напередодні затримали в Києві, а Литвиненка – на Житомирщині за напад на охоронця приватного сільськогосподарського підприємства на Кіровоградщині в липні цього року.
Поліція перевезла затриманих у Маріуполь.

Усі вони брали участь у протестних акціях “Руху Визволення”, а Виногродський також ще з зими був активістом та одним з організаторів блокування торгівлі з ОРДЛО.

Читайте також:
За що поліція затримала трьох ветеранів “Донбасу” Семенченка,
а одного вже заарештували

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна