Роковини Голодомору в Римі: акція діаспори, промова Папи Римського

 

Папа Римський Франциск у своїй недільній проповіді 26 листопада згадав про роковини Голодомору в Україні та запевнив, що молиться за Україну.

Про це предстоятель Римо-католицької церкви сказав, звертаючись до представників української спільноти, які разом з іншими вірянами зібралися на площі Святого Петра у Ватикані.

“Окремо вітаю українську громаду, яка згадує трагедію Голодомору – голодної смерті, спричиненої сталінським режимом, що забрала мільйони життів. Молюся за Україну, аби сила віри змогла причинитися до зцілення ран минулого та поширення стежок миру сьогодні”, – сказав понтифік, якого цитує Радіо Ватикану.

Також у неділю на одній із центральних площ Рима – п’яцца дель Пополо – жертв Голодомору вшанувала українська громада італійської столиці.
Акцію організував оргкомітет “Євромайдан Рим”.

“Поезія, свідчення про Голодомор італійською, англійською, українською мовами, тематичні плакати та символіка розповідали італійцям та іноземним туристам про найбільшу трагедію українців”, – повідомив у “Фейсбуці” Олесь Городецький, голова Християнського товариства українців в Італії.

Фото: ФБ Олесь Городецький

Учасники акції згадали також про четверту річницю початку Революції Гідності, вшанували пам’ять Небесної сотні і всіх полеглих в українсько-російській війні.

На площі виклали символічний хрест з свічок, які запалили під звучання пісні “Свіча” на музику Мирослава Скорика.

Цими днями Українська греко-католицька церква в Італії у співпраці з дипломатичними представництвами України та громадськими організаціями проводить низку духовних та культурних заходів, приурочених до 85-х роковин Голодомору.
Головним місцем їх проведення 2017 року обрано Мілан, а в листопаді 2018 року заходи проводитимуться у Неаполі.

Читайте також:
Порошенко виступив за запровадження відповідальності за невизнання Голодомору

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна