У Десні прокуратура викрила продаж зброї і боєприпасів з військової частини

 

Військова прокуратура Деснянського гарнізону спільно з ніжинським СБУ в Чернігівській області викрили факт неодноразової реалізації зброї та боєприпасів військовослужбовцями однієї з місцевих військових частин.

Про це 23 листопада повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону.

Ідеться, зокрема, про “громадянина Л.”, який спільно з військовими налагодив викрадення зброї і боєприпасів та організував подальший збут.

“Зокрема у липні 2017 року негласними слідчими (розшуковими) діями задокументований факт збуту гр. Л.  набоїв калібру 7,62 мм (трасуючі для снайперської гвинтівки) у кількості 480 шт. за 8, 8 тис. грн.
23 листопада 2017 року гр. Л. здійснив продаж снайперської гвинтівки, яку оцінив у 24 тис. грн.”, – сказано в повідомленні.

Після реалізації гвинтівки громадянина Л. затримали співробітники військової прокуратури в смт Десна та працівники Ніжинського МВ УСБУ, зазначену зброю вилучили.

Зазначається, що цього ж дня, в ході огляду місця події та обшуку за місцем проживання громадянина Л., було вилучено три гранати РГД-5, одну гранату Ф-1, один ріжок із 30 набоями до автомата Калашникова АК-74, п’ять заводських упаковок набоїв калібру 7,62 мм (100 шт.), 20 набоїв калібру 5,45 мм, 11 набоїв калібру 9 мм.

Ведеться досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (“незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”), ч. 3 ст. 410 (“викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин…”) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
У Чернівецькій області секретаря “Антикорупційного руху” затримали
за продаж зброї з АТО

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна