Порошенко в Брюсселі мав окремі переговори з Меркель та ще з десятком європейських лідерів

 

Під час візиту до Брюсселя на саміт “Східного партнерства” президент України Петро Порошенко провів двосторонні зустрічі з главами держав та урядів низки країн ЄС.

Зокрема, з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель Порошенко обговорив “небезпечний розвиток ситуації на Донбасі, спровокований порушенням режиму припинення вогню російськими бойовиками, включаючи випадки обстрілів цивільних об’єктів, а також ситуацію у Луганську”.

“Було скоординовано подальші кроки з метою просування ініціативи про розміщення миротворчої місії ООН на всій окупованій території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону”, повідомляє прес-служба АП.

Петро Порошенко та Ангела Меркель домовилися вжити максимальних зусиль для якнайскорішого звільнення українських заручників на Донбасі та політичних в’язнів, які незаконно утримуються в Росії та окупованому Криму.

Президент наголосив, що триваюча російська агресія на Донбасі та суттєве погіршення ситуації в окупованому Криму вимагає продовження дії секторальних та економічних санкцій стосовно Росії.

Сторони також обговорили орієнтовний графік контактів у “нормандському форматі”.

Крім того, Порошенко проінформував “щодо реформ, які вдалося запровадити в Україні цієї осені, та наголосив на продовженні курсу реформування країни”.

У Брюсселі Петро Порошенко провів переговори й зустрічі різної тривалості також з президентами Румунії – Клаусом Йоганнісом, Азербайджану – Ільхамом Алієвим, із прем’єр-міністрами Швеції – Стефаном Льовеном, Данії – Ларсом Льокке Расмуссеном, Словаччини – Робертом Фіцо, Бельгії – Шарлем Мішелем, Фінляндії – Юхою Сіпіля, Грузії – Георгієм Квірікашвілі, Молдови – Павлом Філіпом, з президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером, главою Євроради Дональдом Туском, президентом Європейської народної партії Джозефом Долем, генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, мав аудієнцію в короля Бельгії Філіпа.
У контексті вшанування 85-ї річниці пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років Порошенко наголосив на важливості визнання Бельгією Голодомору злочином проти українського народу.

Читайте також:
У Брюсселі відкривається саміт Східного партнерства

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна