Число українських заручників в ОРДЛО зросло до 162, – Геращенко

 

Кількість громадян України – військових та цивільних, незаконно ув’язнених бойовиками на Донбасі, зросла до 162.
Про це 24 листопада повідомила перша заступниця голови ВР, учасниця гуманітарної підгрупи ТКГ з урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

“На сьогодні у нас 162 заручники перебувають на окупованих територіях. Це цивільні, військові, жінки, серед них є і журналіст, і троє волонтерів. Усі ці люди, родичі яких звернулися до СБУ, і їхніх рідних і близьких розшукували та включили до відповідних списків”, – сказала Геращенко під час брифінгу, який транслював телеканал “112 Україна”.

За її словами, Київ встановив місце перебування 94 українських заручників на непідконтрольній території Донбасу, а українська влада робить все можливе для звільнення заручників.

Досі повідомлялося про 157 українських полонених в ОРДЛО. Це число зросло, за словами Ірини Геращенко, через те що бойовики беруть у заручники цивільних.

Читайте також:
“Кицю, все буде нормально”. Українським заручникам “ЛНР”
дали зателефонувати рідним. ВІДЕО

Як писала “Новинарня“, в середу, 15 листопада, учасник гуманітарної підгрупи ТКГ Віктор Медведчук на зустрічі з Володимиром Путіним повідомив, що Україна готова звільнити 306 осіб у рамках обміну полоненими в Донбасі, у свою чергу Київ чекає від бойовиків звільнення 74 громадян України.
Ця зустріч відбувалася за присутності патріарха Московського і всієї Русі (РПЦ) Кирила у Воскресенському Ново-Єрусалимському монастирі в Істрі Московської області.
Президент РФ підтримав ідею такого обміну й того ж дня повідомив про це по телефону ватажкам “ДНР/ЛНР” Олександру Захарченку та Ігорю Плотницькому.
Представники сепаратистських угруповань також погодилися і віддали розпорядження готувати обмін.

СБ України привітала дії Путіна щодо звільнення українських полонених.

Читайте також:
У Кропивницькому пройшов марш на підтримку спецпризначенців,
які вже 1000 днів у полоні “ДНР”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна