“Кицю, все буде нормально”. Українським заручникам “ЛНР” дали зателефонувати рідним. ВІДЕО

 

Українські заручники угруповання “ЛНР”, які незаконно утримуються в Луганську, отримали змогу поспілкуватися зі своїми рідними – дружинами, матерями, батьками, дітьми.

Як інформує “Новинарня“, відповідне відео із записом фрагментів розмов 22 листопада виклала на своєму YouTube-каналі російська “Новая газета”.

“Після телефонної розмови з президентом Росії глава самопроголошеної ЛНР Ігор Плотницький розпорядився дати можливість полоненим українським військовим поговорити з членами їхніх родин по телефону. Вони почули голоси рідних вперше за багато місяців. Полонені сподіваються, що їх нарешті обміняють відповідно до Мінської домовленостями”, – йдеться в анотації до відео.

Фото:

Валентин Богдан полонений Сергій Гладкий - полонений Анатолій Кучер - полонений Владислав Лактіонов - полонений Олег Якунін - полонений Олександр Іщук полонений Артем Крина полонений українські полонені ЛНР полонені ЛНР - тюрма
<
>
Українські полонені "ЛНР". Кадр відео

У сюжеті показані сім заручників – Валентин Богдан, Сергій Гладкий, Олександр Іщук, Артем Крина, Анатолій Кучер, Владислав Лактіонов, Олег Якунін.

У розмовах із рідними вони кажуть, що керівництво “ЛНР” готує їх обмін, можливо, до Нового року, розповідають, що живі-здорові (хоча Лактіонов при цьому в медичній пов’язці), передають привіт іншим членам сімей, зізнаються в коханні.

Читайте також:
Як вижити в полоні та після нього

Як писала “Новинарня“, в середу, 15 листопада, учасник гуманітарної підгрупи ТКГ Віктор Медведчук на зустрічі зі своїм кумом Володимиром Путіним повідомив, що Україна готова звільнити 306 осіб у рамках обміну полоненими в Донбасі. В свою чергу Київ чекає від бойовиків звільнення 74 громадян України.
Ця зустріч відбувалася за присутності патріарха Московського і всієї Русі (РПЦ) Кирила у Воскресенському Ново-Єрусалимському монастирі в Істрі Московської області.
Медведчук нагадав, що обміни полоненими між “ДНР/ЛНР” та Україною не відбуваються вже 14 місяців.
Президент РФ підтримав ідею такого обміну й того ж дня повідомив про це по телефону ватажкам “ДНР/ЛНР” Олександру Захарченку та Ігорю Плотницькому.
Представники сепаратистських угруповань також погодилися і віддали розпорядження готувати обмін.
СБ України привітала дії Путіна щодо звільнення українських полонених.

 

Україна заявляє загалом про 157 своїх заручників в ОРДЛО.

До п’ятьох полонених в ОРЛО родичі приїздили в березні цього року.

Читайте також:
У Кропивницькому пройшов марш на підтримку спецпризначенців,
які вже 1000 днів у полоні “ДНР”. ВІДЕО

У рамках великого обміну заручниками Україна готова віддати кількох росіян,
але не “медійних”, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна