Міноборони: інформація про число загиблих під Кримським є попередньою. ПОДРОБИЦІ

 

Речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу 24 листопада не оприлюднив подробить бойового зіткнення з багатьма загиблими, що сталося напередодні в районі сіл Кримське та Жолобок на Луганщині. При цьому він наголосив, що інформація про п’ятьох загиблих армійців наразі є попередньою.

Як передає “Новинарня“, полковник Лисенко сказав: “За попередньою інформацією, внаслідок бойових дій, на жаль, загинуло п’ять наших військовослужбовців, четверо отримали поранення. Всіх поранених було швидко евакуйовано до військового мобільного госпіталю в Сєвєродонецьку, де їм надається вся необхідна медична допомога.
Хочу зауважити, що інформація щодо втрат є попередньою. Найближчим часом штаб АТО оприлюднить уточнені втрати у лавах Збройних сил України за минулу добу”.

Він підтвердив дані прес-центру штабу АТО, згідно з якими за добу 23 листопада зафіксовано сім обстрілів бойовиками позицій ЗС України.

“Уранці біля н.п. Кримське відбулося бойове зіткнення військовослужбовців ЗС України з противником. Під час цього зіткнення противник вів вогонь по опорних пунктах з усього наявного в нього озброєння, включаючи міномети.
Після обіду ворог продовжив обстрілювати українські позиції в районі Кримського із мінометів та стрілецької зброї…” – повідомив Лисенко щодо подій на Луганському напрямку.

“Ми висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким наших захисників, які віддали свої життя за Україну”, – додав він.

“За повідомленням штабу антитерористичної операції, втрати ворога за минулу добу склали 17 чоловік – з ним вісім загиблих і дев’ять поранених”, – заявив також речник МОУ.

Як писала “Новинарня“, раніше про обставини бою в районі населених пунктів Кримське й Жолобок розповіла військовий кореспондент ТСН.

“За словами українських військових, ворог влаштував їм засідку. До наших позицій підійшла диверсійна група. Атаку почали відбивати. А в прилеглих окопах чекали кадрові російські вояки”, – ішлося в сюжеті.

При цьому повідомлялося, що частину своїх поранених та, ймовірно, загиблих українські військові не змогли евакуювати з місця бою.
Імовірно, саме з цим пов’язані заяви речника МОУ про “попередні дані” щодо п’ятьох загиблих та чотирьох поранених.

Речник НЗФ ОРЛО Андрій Марочко заявляв на брифінгу в Луганську, що о 10-й годині на мосту в районі міста Щастя українськими волонтерськими організаціями планувався “забір тіл військовослужбовців ЗСУ, які вчора загинули в результаті безглуздої спроби проведення провокації в районі н.п. Фрунзе (нова назва – Сентянівка, перебуває під контролем “ЛНР”, на південь від села Жолобок – “Н”)“.
“Для виключення будь-яких провокаційних дій з боку противника, звертаємося до представників місії ОБСЄ і ООН сприяти в процесі вилучення тіл військовослужбовців ЗСУ”, – йшлося у зверненні представника бойовиків.

За повідомленнями сепаратистських медіа, так званий командир батальйону “Призрак” угруповання “ЛНР” Олексій Марков заявляв: “укропи в черговий раз спробували перебратися через “Бахмутку” на наші позиції. Кінець був трохи передбачуваний: четверо “двохсотих” з їхнього боку, двоє “трьохсотих” з нашої…
Але я до сих пір не можу зрозуміти, на що вони розраховували, вискочивши за 40 метрів на два кулемети”.

З українського боку є протилежна інформація.

У ході затяжного бою в районі села Кримське сили АТО зіткнулися зі штурмовою групою терористів, яку ворог прикривав вогнем з великокаліберних артилерійських гармат. Про це розповів ветеран АТО, заступник командира “Грузинського національного легіону” Шота Кеделашвілі, передає “Обозреватель”.

“Там була 58-ма бригада. З того боку спочатку відкрили вогонь з мінометів та інших великокаліберних гармат. Потім у наступ пішла штурмова група, як вони себе називають, яка зіткнулася з нашими”, — сказав Кеделашвілі.

“З того боку теж є втрати. Наші хлопці ці території не віддали. Навіть трішки зуміли пересунути позицію на нашу користь”, — розповів боєць.

Читайте також:
Турчинов пояснив великі втрати ЗСУ на Луганському напрямку

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна