Турчинов пояснив великі втрати ЗСУ на Луганському напрямку

 

Ескалація бойових дій на Луганщині і втрати Збройних сил України пов’язані зі збільшенням кількості російських військових на окупованій території.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов у коментарі журналістам 24 листопада.

“Відбуваються конфліктні ситуації між різними кримінальними угрупованнями, які входять до окупаційної адміністрації на окупованих територіях на сході нашої країни. І в зв’язку з цим загостренням російське військове керівництво збільшило військовий контингент, російський контингент, який знаходиться на окупованій території.
У зв’язку з цим виникли проблемні питання, зокрема, й військові зіткнення, про які ми сьогодні знаємо. На жаль, під час цих зіткнень, зокрема в районі Кримського, не тільки ворог поніс значні втрати, але і втрати понесли українські військові. Ми маємо протягом доби п’ять загиблих“, – сказав Турчинов.

“Ми аналізували ситуацію і розуміли, що будуть відбуватись загострення у зв’язку зі збільшенням присутності російських військ на окупований території, але Збройні сили України контролюють ситуацію”, –  сказав секретар РНБО.

Він висловив переконання, що українські військові “не лише дадуть відсіч провокаціям російських військ, а й значно покращать свої позиції”.

Читайте також:
“Покращили тактичне положення”.
Просування ЗСУ під Горлівкою в деталях і коментарях

Росія боїться нападу ЗСУ на “ЛНР” – частина інтервентів поїхала на передову, – Тимчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна