ФСБ використовує ситуацію в Луганську для виявлення проукраїнських елементів, – ГУР

 

За інформацією ГУР Міноборони, російські структури ФСБ в окупованих районах Луганської області використовують спровоковану ними кризову суспільно-політичну ситуацію в т. зв. “ЛНР” для виявлення і нейтралізації проукраїнських поглядів серед місцевого населення.
Як передає “Новинарня“, про це на брифінгу 24 листопада повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, осіб, які підозрюються в лояльному ставленні до України або виказують антиросійські погляди, вираховують “під виглядом контрдиверсійного режиму”.

Проводяться арешти, складаються списки “неблагонадійних громадян”, їм надсилаються повістки про потребу прибути до так званого “МДБ” для співбесід, розповів полковник Лисенко про дані розвідки.

“Крім того, через рідних та знайомих, які проживають на окупованій території, здійснюються спроби виклику осіб, що виїхали на підконтрольну Україні територію”, – додав він.

Читайте також:
Ситуація в Луганську після втечі Плотницького: менше військових,
острах через об’єднання з “ДНР”

Як інформувала “Новинарня“, 21 листопада центр міста Луганськ, адміністративні будівлі та телебачення взяли під контроль військові, які підтримують так званого “главу МВС ЛНР” Ігоря Корнета. Цей бойовик не погодився з рішенням “ватажка ЛНР” Ігоря Плотницького про його звільненням з посади.
Надвечір в ОРЛО увійшли колони військової техніки бойовиків “ДНР”, а також із Росії, зокрема приватна військова компанія РФ.
Плотницький був заблокований в його адміністрації.

Президент Петро Порошенко провів засідання “воєнного кабінету РНБО” у зв’язку з подіями в окремих районах Луганської області.

22 листопада відбулися масові затримання в “прокуратурі ЛНР”. Корнет оприлюднив інформацію про те, нібито Плотницький та наближені до нього особи співпрацювали з Україною, і через це в Луганськ був готовий зайти український 3-й полк спецназу.
Також Корнет звинуватив Плотницького в інсценуванні замаху на себе та спроби перевороту 2016 року, а також в організації убивства колишнього “прем’єра ЛНР” Геннадія Ципкалова. Корнет пообіцяв покарати винних у ліквідації Ципкалова.
23 листопада Ігор Плотницький утік з Луганська і через Ростов-на-Дону прибув до Москви.

Нардеп Тимчук назвав події в ОРЛО виявом конфлікту ФСБ Росії та Головного управління генштабу ЗС РФ.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна